Teod. Annekatrin Kaivapalu

1 minut

2008. aastal aktsepteeris Eesti Rakenduslingvistika Ühingu juhatus ettepaneku võtta sari edaspidi ERÜ väljaandeks, jätkates numeratsiooni. ERÜ väljaandena on tegemist rahvusvahelise eelretsenseeritava ajakirjaga Lähivõrdlusi. Lähivertailuja, mis on avatud kõigile soovijatele. Ajakirjas avaldatakse uurimusi järgmistel teemadel: eesti ja soome keele võrdlevad uuringud; muud kontrastiivuuringud, milles osaleb eesti või soome keel; eesti ja soome keele vastastikune õppimine; muud teise keele ja võõrkeele õppimise alased uuringud, kus sihtkeeleks on eesti, soome või mõni muu soome-ugri keel.

Ajakirjal on rahvusvaheline 14 liikmega kolleegium. Artikleid võib esitada eesti, soome või inglise keeles. Eesti- ja soomekeelse artikli resümee on inglise keeles, ingliskeelsel artiklil eesti või soome keeles. Aastatel 2010-2011 on ilmunud numbrid 19–21, toimetajateks Kirsti Siitonen (19.), Eve Mikone (19.), Pirkko Muikku-Werner (20., 21.), Johanna Laakso (21.), tehniline toimetaja on Maria-Maren Sepper.

Märtsiks 2012 ootame kaastöid 22. numbrisse. Infot autorile, vormistusjuhendi ja ilmunud numbrite artiklite terviktekstid leiab ERÜ kodulehel www.rakenduslingvistika.ee lingi Lähivertailuja alt.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp