Rondelluse uus album „Adoratur rosa“.

1 minut

„Adoratur Rosa“ („Ülistades roosi“) vihjab roosile kui keskaja muusikas laialt levinud sümbolile. Roos oli nii ilmaliku, kurtuaasse armastuse kui ka vaimuliku pühendumuse (Neitsi Maarja ja Kristuse) sümbol.

„Adoratur Rosa“ on salvestatud koostöös Klassikaraadioga. Tegemist on ansambli esimese plaadiga pärast palju elevust tekitanud albumit „Sabbatum“ (Beg The Bug Records 2002), millel kõlasid heavy metal bändi Black Sabbath lood.

Rondellus loodi 1993. aastal Maria ja Robert Staak’i algatusel eesmärgiga esitada keskaja ja renessansi muusikat. Olenevalt esitatavast kavast koosneb ansambel kahest kuni kuuest muusikust, kes esinevad vanade pillide koopiatel (lautod, fiidel, portatiivorel, mitmesugused löökpillid jm.). Rühma liikmed on professionaalid, kes on aastaid olnud tegevad Eesti paremates vanamuusikaansamblites. Rondellus on andnud menukaid kontserte Baltimaades, Skandinaavias, Poolas, Ungaris, Tšehhis, Saksamaal, Itaalias, Prantsusmaal, Hispaanias, Portugalis, Iirimaal, Šveitsis, USA-s ja Venemaal. Rondelluse lood kõlavad tihti Klassikaraadio programmis.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp