Portreefilmide konkursil valiti välja neli uut projekti

2 minutit
Marju Lauristin

Eesti Rahvusringhäälingu, Eesti Filmi Instituudi ja Eesti Kultuurkapitali portreefilmide konkursil valiti välja neli uut filmiprojekti, mis jäädvustavad Eesti kultuurilukku ja ühiskondlikku ruumi mõjuka jälje jätnud inimesi.

Novembris välja kuulutatud portreefilmide konkursile esitati 17 filmiprojekti, mida hindas žürii koosseisus Marianna Kaat (sõltumatu žüriiliige), Marko Raat (Eesti Kultuurkapital), Viola Salu (Eesti Filmi Instituut) ja Mart Luik (Eesti Rahvusringhääling).

Konkursile esitatud projektide seast valis žürii välja neli ideekavandit, mis peaksid valmima aasta-pooleteise jooksul. Uute portreefilmide keskmes on Epp Maria Kokamägi, Marju Lauristin, Raine Karp ja Raun Juurikas.

Portreefilmide konkursiga välja valitud tööd
1. „Eluilma neli ruumi“ (Marju Lauristin): režissöör Kaupo Kruusiauk, produtsent Kaie-Ene Rääk, tootja F-Seitse OÜ.
2. „Epp Maria. Elu maalides“ (Epp Maria Kokamägi): režissöör Anu Aun, produtsent Maie Rosmann, tootja Ilmatar Film OÜ.
3. „Raine Karp“: režissöör Keiti Väliste, produtsent Johanna Maria Paulson, tootja Stellar Film OÜ.
4. „Uskudes lähitulevikku. Raun Juurikas“: režissöör Heli Reimann, produtsent Erik Norkroos, tootja Rühm Pluss Null OÜ.

Portreefilmide konkurssi korraldavad ja rahastavad Eesti Rahvusringhääling, Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital. Ühe filmi tootmiseks eraldatakse tänavu 42 000 eurot.

Portreefilmid linastuvad esmalt kinoekraanil ning jõuavad seejärel ERR-i telekanalite ja Jupiteri vahendusel vaatajateni. Varasematest konkursivoorudest valitud filmidest esilinastus kinos äsja Aljona Suržikova portreefilm Kaarel Kurismaast. Nii see kui režissöör Kullar Viimse portreelugu Seaküla Simsonist jõuavad peatselt ka ETV ekraanile.

Varasemaid portreefilme näeb Jupiteri lehel https://jupiter.err.ee/portreefilmid.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp