Redhausi “Kangelased ja kaunitarid” Peterburgis

2 minutit

Redhaus on kunstnike rühmitus, mille aluseks on grupi sõprade ühised huvid elus ja kunstis. Koondnime all Redhaus esinevad muidu ka aktiivselt sooloprojekte tegevad kunstnikud ühisprojektide ellu viimiseks. Senini on osaletud mitmetel näitustel ja üritustel Eestis ja Inglismaal.
 
Näitusekomplekt “Kangelased ja kaunitarid” koosneb viiest segatehnikas installatsioonist, mis kõik kujutavad tuntud merega seotud kangelasi. Valitud kangelased on klišeelikud, läbi (kunsti)ajaloo on need juba omalaadi ikoonideks muutunud: Venus, Merineitsi, Kuldkalake, Kalevipoeg, supelsaks. Neil on kõigil tugev sümboolne väärtus, mille kaudu kujutavad ka mere erinevaid palgeid. Venus esindab mere ilu, Merineitsi on meri kui ahvatlev meelitaja, Kuldkalake on sissetulek, mida meri pakub, Kalevipoeg on kangelane, julge mees, kes merele läheb ja võitjana tagasi tuleb; supelsaks on mere ääres elu hüvesid nautiv tänapäeva „kangelane“. “Kangelaste ja kaunitaride” töödega on esitatud üks võimalik vaade, kuidas kujutada ikoonilisi kangelasi ja nende tähendust nii, et see haakuks tänapäevase ettekujutusega samast sümboolikast. Tööd on teostatud kitšilikus-irriteerivas võtmes, mis võimaldas anda ajaloolistele tõsistele kangelastele läbi huumori uusi tänapäevases kontekstis mõistetavaid tähendusi.
 
Näitus “Sea level” toimub 24. oktoobrist – 8. novembrini Peterburgis Maneeži galeriis kunstikeskuse “Pushkinskaya-10” 20nda aastapäeva tähistamiseks. Näituse avamine 24. oktoobril kell 15.
 
 
Projekti toetavad: Eesti Kultuurkapital, Casa Studio. Suured tänud fotograaf Anatoli Styfile.
 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp