Viive Noor „Lilleke rohus“

3 minutit
Viive Noore selle näituse uusim töö „Lootosehaldjas“.

Eesti tarbekunstigalerii Kunstiaken näituseaknal avatud 25. augustini.

Selgi suvel rõõmustame Viive Noore uute ja varasemate lillemotiivide väljapaneku üle galerii Kunstiaken näituseaknal. Kunstnik valis näitusele pealkirjaks LILLEKE ROHUS.

„Salaaiad, ingliaiad, peidetud aiad, maagilised aiad…. sünonüüme võiks lisama jäädagi,“ kirjutas ta näitusele saateks. „Need korduvad sageli kunstnike teoste pealkirjades, näitusenimedes – nagu oleks meis kõigis üks mälestus või igatsus paradiisiaedadest, mida otsesõnu nimetada ei tihka. Kuigi muidugi on ka neid, kes selle sõna ümber ei keeruta ja teavad täpselt, milline üks paradiisiaed välja peab nägema.“

Viive Noore sõnul kasvab läbi tema piltide neid salajaste aedade paradiislikke taimi, vahel lausa ülikülluses, millel nime ega sugulast päris-maailmas ei olegi, teinekord satuvad pildile siiski ka tegelikult kohatud taimed, sest olgu nad päris või kujutlus, taimedes on võlu ja vägi, mis meid lummab. Nende lõhn joovastab, nende ilu paitab silmi, nad pakuvad varju ja kaitset. „Mind on salaaiad alati võlunud ja võluma jäävadki. Aga paradiisiaedu olen kohanud paljudes paikades olgu siis korrastatud prantsuse pargi, romantilise ja võluva inglise aia või hingematvalt ilusa puutumatu looduse näol. Ei saa minagi mööda oma soovist kunagi seda salaaeda kujutada ja oma visioon välja pakkuda, aga seniks… olgu lilleke rohus.“

Viive Noor näituse ülesseadmisel

Viive Noor ja tema silma- ja meeldejääva käekirjaga tööd on galerii Kunstiaken näituseaknal väljapanekus olnud kordi ja on nii õnnitluskaartide kui ka graafiliste lehtede müügivalikus.

  1. aastal ERKI lõpetanud Viive Noor kaitses kaks diplomitööd: moekollektsiooniga – moe erialal ning lasteraamatuillustratsioonide ja kujundusega – graafika erialal, cum laude ning on raamatukujundaja, illustraator ja, vabagraafik. Ta on Eesti Kunstnike Liidu, Eesti Kujundusgraafikute Liidu, IBBY Eesti sektsiooni, Itaalia Eesti Seltsi, Rahvusvaheline Kunsti Laboratooriumi, Mega Arti (Itaalia) liige. Alates 1978. aastast osalenud näitustel Eestis ja välismaal. Sadakonna isikunäituse seas on ka neli väljapanekut Kunstiaknas.

Kunstiaken on Eesti tarbekunsti ja disaini galerii, ka Eesti graafikute näituste- ja müügipaik. Galerii tegutseb Tallinna vanalinnas, dominiiklaste kloostri ajaloolises kvartalis 2010. aasta 18. oktoobrist. 18. oktoober on püha Luuka päev, teiste seas ka kunstnike kaitsepühaku päev.

Eesti tarbekunsti- ja disainigalerii Kunstiaken
Asutatud 2010. aastal
Vene 20 Tallinn
www.kunstiaken.ee
Facebook Kunstiaken
Avatud esmaspäevast laupäevani kell 11-18, pühapäeval kell 12-16

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp