Valdek Lauri näitus A-Galerii SEIFIS

2 minutit

 A-Galerii SEIFIS on avatud kunstnik Valdek Lauri  isikunäitus SILMUSED. 

Väljapaneku kontseptsioon on kantud Valdek Lauri kriitilisest suhtumisest kultuurinormidesse ja -stereotüüpidesse. Sidudes ulmet ja fantaasiat ajaloo ning müütidega, otsib ta alternatiive oleviku olemise viisidele. Oma töös kasutab ta raua-, pronksi- ja hõbedavalu ning 3D printimist.

Maailm on igikestvas muutumises. Arenemas on lugematu hulk tagasisidest võimendatud suundumusi ehk silmuseid, mis on pidevas omavahelises võimuvõitluses. Mõtted mõjutavad arvamusi ning kutsuvad esile tegusid. Inimeste teod aga manavad esile tulevikku. Mõtted ja teod, mis leiavad toetust, koguvad jõudu ja muutuvad ideoloogiateks. Kui tihti aga teadvustatakse oma ilmavaate suunda?

Ideoloogia mõjutab kultuuri nii sisult kui vormilt. Iga sümbol, märk ja sõna kannab endas tähenduslikkuse ehitusklotse, millest valmistatakse nalju, lugusid ja filme, aga ka uskumuskomplekte ja mütoloogiaid. Iga kuju, materjal, ning kompositsioon esindab uskumust ja omab tähendusvälja. Vahetevahel seoseväljad resoneeruvad ühiskondliku meelsusega, siis jälle sumbuvad ja uinuvad. Uskumuste võimendamine, või vastupidi summutamine, on üks väheseid viise, kuidas me inimestena tuleviku esile manamisse tegelikult panustada saame. Seega peame endalt küsima, milline on meie toetatud ilmavaate lõppsiht? Mille poole me pürgime?

Valdek Laur on Eestis tegutsev multidisiplinaarne kunstnik, kes põimib oma tegevuses 3D modelleerimist, ehtekunsti ja skulptuuri. Teda huvitavad eelajaloolised müüdid, spekulatiivne politoloogia ja tulevikutrendid. Laur on avaldanud artikleid, pidanud loenguid ning avaldanud arvamust tehisintellekti ja masinõppe ühiskondliku mõju teemal. Tal on bakalaureusekraad reklaamis ja meedias (Tallinna Ülikool) ning sepakunstis (Eesti Kunstiakadeemia). Tema teoseid on eksponeeritud isiku- ning rühmanäitustel Eestis, Lätis ja Saksamaal.

A-Galerii näituste külastus on kõigile huvilistele tasuta. SILMUSED on A-Galerii SEIFIS üleval kuni 2. septembrini.

Valdek Laur
SILMUSED
A-Galerii SEIF
Näitus Facebookis
Näitus kodulehel

A-Galerii
Hobusepea 2, 10133 Tallinn
E-R 10-18, L 11-16
www.agalerii.ee
info@agalerii.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp