19. sajandi linnakodaniku museum tähistab 30ndat tegutsemisaastat uue näitusega

1 minut
  1. juulil tähistab 19. sajandi linnakodaniku muuseum 30ndat tegutsemisaastat näitusega “Tühja koha peale tervik. Leila Pärtelpoeg ja linnakodaniku muuseum”

Näitusega tähistame muuseumi 30ndat tegutsemisaastat ning teeme kummarduse muuseumi sisekujundajale, teenekale sisearhitektile Leila Pärtelpojale.
Näitus tutvustab Leila Pärtelpoja kujunemist sisearhitektiks ning annab ülevaate tema tehtud kujundustöödest. Olulisel kohal on L. Pärtelpoja Tartuga seotud tööd ning loomulikult ka linnakodaniku muuseumi loomise lugu, mida juubeli puhul kohane meenutada on.

Muuseumis on erakordne võimalus näha Tartu linnaarst Johann Ernst von Pancki akvarellmaale 1834. aastast. Haruldastel akvarellidel on kujutatud Tartu linnaelamu interjööre, mis 19. sajandi linnakodaniku muuseumi sisekujunduse loomisel 30 aastat tagasi oluliseks eeskujuks olid. Toona olid muuseumi loojatel kasutamiseks aga vaid mustvalged fotokoopiad. Pea 200-aastased akvarellid on pika otsimise järel leidnud tee Tartu Linnamuusemi kogusse ning on sel suvel täies ilus muuseumikülastajatele nähtavad.

Näitus jääb avatuks 17. septembrini.

Muuseumi sünnipäeval, 7. juulil kell 15 toimub muuseumihoovis kontsert, kus puhkpillimuusikat esitab Äge Brass ning kuulata saab Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi ehtsa väntoreli Raffin-31 mängu Risto Lehiste esituses

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp