Tubased tööd tulekul – mihklipäeva tähistamine Raadil

1 minut

Selle aasta mihklipäev „Tubased tööd tulekul –  hüva nõu hinnas. Rahvuslikud mustrid käsitöös ja tööstustoodangul“ on saanud inspiratsiooni rahvuslikest mustritest. Kohal on asjatundjad, kes oma teadmisi ka huvilistele jagavad.
Ajakava: Kl 12–13.30  teemakohased ettekanded asjatundjatelt Raadi mõisa jääkeldri konverentsiruumis (ERMi teadur Vaike Reemann ,,Kiri, muster, ornament“, tekstiilikunstnik Anu Raud ,,Mulk mulgi kuues“, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud Ave Matsin ,,Kirja kirjamine“, sõna sekka ütleb tekstiilikunstnik Kadi Pajupuu). Oma kogemusi jagavad suuremad tootjad. Kl 13.30 Aili Palmi setupitsilise keraamika näituse ,,Vana on uus“ avamine jääkeldris Kl 13–16 mõisapargis huvilistele käsitöötoad – rahvuslikud kirjad riidele, puule, klaasile ja savisse, armsad asjad villast ja lõngast.
Lastele mängumaa. Suppi keedab Salvest. Meistrite toodang ka müügis!
Lisainformatsioon: http://www.erm.ee/?node=1653  

Toetajad:
Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp, Tartu Kultuurkapital, Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit, Peipsi Koostöö Keskus, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Rahva Muuseumi Sõprade Selts, Tartu Vallavalitsus.  Lugupidamisega Liisi Toom Eesti Rahva Muuseum Kommunikatsioonijuht Http://www.erm.ee; Http://www.twitter.com/memoryfield  2009. aasta on Muuseumiaasta ja Eesti Rahva Muuseumi 100. tegevusaasta. Muuseum on väsimatu ja läheb “sajaga edasi!”

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp