Varsti algab Viljandi kitarrifestival 2009. Piletid müügil!

1 minut

Viljandi kitarrifestivali peaesinejaks sel aastal on Paul Bollenback Ameerikast koos Raul Sööt Quartetiga. Festivalil astuvad üles veel kitarrivirtuoosid Andreas Öberg Rootsist,  Teemu Viinikainen Soomest Agan-Viinikainen Quartetis, Rootsi-Taani-Eesti trio Dynamite Vikings, Riho Sibul Electric Trio Andres Põldrooga, Andre Maaker, UMA ja eelmise aasta publikulemmikuks pärjatud Jalmar Vabarna Viljandi Guitar Trio ridades. Festival tutvustab igal aastal erinevaid kitarri sugulaspille ning Viljandisse tuleb ka tunnustatud pipa-mängija Lan Weiwei Hiinast.
 
MTÜ Viljandi kitarrifestival annab välja ka iga-aastast Tiit Pauluse nimelist Noore Kitarrimängija Preemiat, mis aitab ühel väljapaistval Eesti noorel muusikul ennast täiendada kitarriõpingute alal. Eelmisel aastal osutus selleks Virgo Sillamaa. Korraldajad soovivad festivali raames koondada meistrikursustele kitarritudengeid Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt ja Rootsist. Toimuvad veel jamsessionid, õpitubade ülesastumised ning esinevad tudengiprojektid ja festivali kitarriorkester.

Viljandi kitarrifestivali peamised koostööpartnerid on Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia ja Viljandi Linnavalitsus.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp