Narva Kunstiresidentuuris avatakse näitus “Tuleviku kujutelm mineviku varjuga”,

2 minutit

Narva Kunstiresidentuuris avatakse 11. veebruaril kell 16.00 kaasaegset kunsti ja käsitööd ühildav rahvusvaheline grupinäitus “Tuleviku kujutelm mineviku varjuga”, kus on esindatud kuue riigi kunstnikud. Näitus jääb avatuks kuni 30. aprillini.

“Tuleviku kujutelm mineviku varjuga” asetab vaataja tänapäevase maailma ning traditsioonide ristumispunkti. Käsitöö ja kunst on paigutatud võrdsele tasandile, kus kunsti ei domineeri käsitöö üle. Näitus kutsub kaasa teekonnale, kus käsitöö ja kunsti piirid muutuvad vähehaaval häguseks ning kus traditsioonilised loomevormid ja -tehnikad segunevad nüüdisaegse kunstiga.

Näitusel osalevad kunstnikud Lätist, Ukrainast, Belgiast, Suurbritanniast, Itaaliast ja Eestist, täpsemalt Narvast. Seega on esindatud nii kohalik kui rahvusvaheline tasand. Kunstnike tööd annavad käsitöö eri vormidele kaasaegse kunsti kontekstis uusi tähendusi. Värviliste mustrite, kootud teoste, niplispitsi ning tekstiili- ja heliinstallatsioonide abil antakse järgmisele põlvkonnale edasi mineviku pärimused. Samas loovad kuraator ja kunstnikud tervikliku loo käsitöö olulisusest kunstimaastikul ning selle oskusest hoida endas ajastu vaimu. Käsitöö muutub vastavalt ümbritsevale keskkonnale, kuid samal ajal säilitab oma traditsioonilise tuuma.

Kunstnikud: Olga Kublitskaja (Eesti), Vineta Gailite (Läti), Charlotte Biszewski (Poola, Eesti), Sasha Zaitseva (Ukraina, Prantsusmaa), Laura de Jaeger (Eesti, Belgia), Passepartout Duo (Itaalia)

Kuraatoriks on Milena Appajeva, kes on pärit Jõhvist ja hetkel õpib Eesti kunstiakadeemia kuraatoriõppe magistratuuris. Graafiline disainer on Daria Medvedeva.

Näitus on avatud külastajatele Narva kunstiresidentuuri galeriis aadressil Joala 18 perioodil 11.02–30.04.2023 neljapäevast pühapäevani. Avamisajad on  N, R 15.00-19.00, L 13:00-21:00 ja P 13.00-19.00.

Toetajad: Eesti Kultuurikapital, Eesti Kunstiakadeemia, Narva kunstiresidentuur

www.nart.ee

Sasha Zaitzeva. Motanka masque
Sasha Zaitseva. Likes Mask
Passpartout Duo. Fuzzy Synth
Charlotte Biszewski. Harmonics
Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp