Ehtekunstnike aastanäitus A-Galeriis

2 minutit

A-Galerii avab sel reedel, 2. detsembril eesti ehtekunstnike aastanäituse KIREVANE

Eesti ehtekunstnikud panevad möödunud aastale suurejoonelise punkti Kristi Kongi kujundatud näitusega KIREVANE. Näitus avaneb A-Galerii SEIFIS reedel, 2. detsembril, kell 18 ning püsib üleval kuni 9. jaanuarini 2023.

Aga pääsukesed kirevased, vuhisesid siuh ja säuh läbi sülemi. – A. Kaal

Sõna “kirevane”tähistab nii kirjut ja mitmekesist kui ka kerge vandesõnana pahaendelist või vanakurja ning on seega ka lõppevat aastat kokkuvõttev ja iseloomustav. Aasta algul käis veel elu koroona siniste maskide rütmis, millele lisandus juba varakult kollane Ukraina lipult. Suvi sai paksult sini must valget, Narva tanki ümbritsenud poleemika juures. Sügisele andsid punast tooni hinnatõusud. Mis värve see aasta veel pakub… Just sellist ärevat erutus pakub hilissuve õhtul järve ääres pääsukeste parve sattumine. Kõik su ümber liigub ja keeb.

Näituse kujundaja, maalikunstnik Kristi Kongi loob galerii pinnale värvirohke ja põneva installatiivse terviku, mis annab igale näitusetööle spetsiaalselt oma värvitooniga koha ning toob ühtlasi ka ajutist uudsust ka galeriisse.

Aastanäituse korraldamine on kaasaegse ehte- ja sepakunsti tähtsaima kohaliku näitusteruumina A-Galerii jaoks oluline traditsioon. Näitus koondab 40 eesti ehtekunstniku viimase aasta põnevamat loomingut ja võtab lõppeva aasta väärikalt kokku. KIREVANE näitusel müügis olevaid ainulaadseid autoritöid on võimalik soetada terve näituse vältel.

Aastanäituse avamine toimub 2. detsembri õhtul, algusega kell 18, A-Galeriis vanalinnas aadressil Hobusepea 2. Näitus püsib avatuna 9. jaanuarini.

Näitusel osalevad:
Ene Valter, Ive-Maria Köögard, Kertu Vellerind, Krista Laos, Merike Balod, Ülle Kõuts, Ülle Voosalu, Ulvi Haagensen, Urve Küttner, Viktorija Lillemets, Kätrin Beljaev, Ülle Mesikäpp, Krista Lehari, Keiu Koppel, Tõnis Malkov, Ivar Kaasik, Raili Vinn, Mari Pärtelpoeg, Harry Tensing, Mari Relo-Šaulys, Adolfas Šaulys, Kadi Kübarsepp, Marita Lumi, Tamara Sergijenko, Margit Paulin, Tea Vellerind, Katrin Veegen, Ane Raunam, Keesi Kapsta, Aino Kapsta, Henry Mardisalu, Ester Faiman, Kadi Veesaar, Elize Hiiop, Liina Lelov, Valdek Laur, Kristiina Laurits, Sven Tali, Tiina Käesel, Kati Erme.

KIREVANE
A-Galerii aastanäitus
02.12.2022 – 09.01.2023
A-Galerii SEIFIS

Näitust toetavad Eesti Kultuurkapital ja Nautimus
Sündmus Facebookis
Sündmus kodulehel

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp