Tallinnas esilinastub Yann-Arthus Bertrandi film „Home“!

1 minut

Filmi „Home“ esilinastus on ülemaailmne sündmus, sest esmakordselt maailma ajaloos näidatakse filmi samal ajal enam kui viiekümnes riigis korraga. Filmi linastuseks valiti 5. juuni 2009 ehk ülemaailmne keskkonnapäev, mil filmi näidatakse tasuta nii kinos, televisioonis kui ka internetis.
 
Eestis on võimalik keskkonnatemaatilist filmi “Home” näha tasuta Prantsuse Suursaatkonna, Prantsuse Kultuurikeskuse ja Sihtasutus Tallinn 2011 koostöös Von Krahli Teatris kell 19.00. Märkimisväärne on asjaolu, et filmi režissööri Yann-Arthus Bertrandiga planeerib SA Tallinn 2011 koostööd ka aastaks 2011, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn.
 
Filmi eesmärk on puudutada võimalikult laia publikut ning veenda, et igaüks meist vastutab meie planeedi käekäigu eest. „Home“ koosneb üksnes õhust filmitud kaadritest. Lennates üle erinevate planeedi looduskeskkondade toob režissöör pea kahetunnises filmis esile keskkonnaprobleemid, millega me silmitsi seisame.
 
Lisainformatsiooni filmi kohta saab aadressilt http://www.home-2009.com/us/index.html.
 
8.  – 13. juuni linastub film Prantsuse Kultuurikeskuses.

SA Tallinn 2011 on Tallinna linna poolt loodud organisatsioon, mis valmistab ette ja koordineerib Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna programmi 2011. aastaks.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp