Luuleprõmmu Eesti meister on Mari-Liis Müürsepp

1 minut

18. augustil peeti Tartus luuleprõmmu hooaja lõppvoor. Eesti meistriks tuli Mari-Liis Müürsepp. Teise koha pälvis Hanna Rebane, kolmanda Joonas Veelmaa. Neile pakkusid tihedat konkurentsi Päiv Jürgen Dengo, Steven Eomois, Sven Kivisildnik, Riste Sofie Käär, Lehto-Tarmo Nuut, Murca ja Tommi Turunen. Külalisesinejana astus lavale Adriana Bertran Anía (Hispaania), õhtut juhtisid Toomas Leppik ja Sirel Heinloo.

Ehkki luuleprõmmu võitja valib publik, kes väljendab oma arvamust sõrmenipsude, aplausi ja punktide jagamisega, on omal kohal ka korraldajate kommentaar. Sirel Heinloo iseloomustab laureaati nõnda: „Mari-Liis Müürsepa tekstid on otsekohesed ning paraja kiiksuannusega.“ Sooja huumoriga feminism saab Heinloo sõnul head vastukaja, seda kinnitab peale Müürsepa esikoha ka Hanna Rebase jõudmine pjedestaalikohale. Joonas Veelmaa puhul toob Heinloo esile loojutustamise oskuse ning nukra ja koomilise meeleolu osava vahetamise.

Euroopa luuleprõmmu meistrivõistlused peetakse detsembris Roomas. Eesti luuleprõmmu uus hooaeg algab 16. septembril TarSlämmi I eelvooruga. Vt lähemalt lavaluule.ee.

Mari-Liis Müürsepp prõmmufinaalis
Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp