Skandaalne lühifilm “Suits” jõuab teleekraanile

2 minutit

Vaatajate suurest arvust olulisemaks peavad filmi autorid seda, et tagasiside filmile on olnud valdavalt positiivne. “Suitsu” sõnumi on netikommentaaride põhjal otsustades omaks võtnud just noored inimesed, teada on mitu juhtumit, kus filmi mõjul loobuti suitsetamisest.

Samas on filmile tehtud ka etteheiteid ning seda on süüdistatud liigses vägivaldsuses. „Jama. Film peabki verine olema, sest ta on tehtud verise filmi zhanris,” tõrjub kriitikat rezhissöör Jan Erik Nõgisto. „Pealegi on film rangelt vabatahtlik – kes verd ja kopsutükke ei armasta, ärgu „Suitsu” poole vaadaku.”

Miks näitab filmi telekanal? „TV6 soovitab suhtuda üleoleva ükskõiksusega kõikidesse meelemürkidesse, kaasa arvatud legaalsetesse. 

Vaadake TV6-te. See on laks, mis ei lahtu,” kommenteerib filmi telelinastust Teele Kurm, TV6 programmi koordinaator. „Suitsu” 

näidatakse kanalis veel teistkordseltki, lisaks 8. maile ka tubakavabal päeval 31. mail.

„Suits” on jõudnud ka kinoekraanile, olles avafilmiks Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali H.Õ.F.F. ning Tartu kino Cinnamon üritusel „Õõvaöö”. Filmi on näidatud ka mitmetes koolides.

Internetis saab filmi vaadata järgmistel lehekülgedel:

             www.youtube.com/suitsufilm

             www.kuukulgur.ee/suitsufilm

Lühifilmi „Suits” võib kirjeldada kui segu splatterist, komöödiast ja meditsiinilisest õppefilmist. Loo peategelane on doktor Suits, pealtnäha ohutu kodanik ja tubli teadlane, kellel siiski on oma valus sõnum kogu ühiskonnale.

Filmi nimiosas astub üles Jan Uuspõld, kaasatud on noored näitlejad Mari Pokinen, Kaspar Kannelmäe ja Ivo Reinok.

Filmi tootis Tervise Arengu Instituudi tellimusel Kuukulgur Film (produtsent Kaspar Kaljas), idee autor on Utopia.

 

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp