Wiedemanni keeleauhinna keelepäev Väike-Maarjas

1 minut

Ettekannetega esinesid ka tänavuse Wiedemanni keeleauhinna kandidaadid Krista Kerge („Keeletu üksindus ja kooselu“) ning Jaan Kaplinski („Kui soomeugrilik on eesti keel?“). Väike-Maarja gümnaasiumi õpilane Keili Pohlak rääkis keelemehest ja koduloolasest Eduard Leppikust kui kohaliku kultuuri edendajast. Aino Leppikule anti üle Eduard Leppiku laureaadimärk. Keelepäevale saatis tervituse haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Üritusel esines Väike-Maarja gümnaasiumi tütarlastekoor.

Pärast ettekandeid istutas Ilse Lehiste keeletammikusse oma puu ning pargi infotahvlile lisatakse teiste laureaatide kõrvale tema nimi. Tänavuse keeleauhinna pälvis ta eesti keele foneetika ja fonoloogia uurimise, Eesti keeleteaduse arendamise, väliseestluse toetamise, eesti keele rahvusvahelise tutvustamise, tulemusrikka teadusliku juhendamistöö ning eestikeelse ilukirjandusliku tegevuse eest. Auhind anti üle 23. veebruaril.

Keelepäeva korraldavad Haridus- ja Teadusministeerium, Emakeele Selts, Väike-Maarja vallavalitsus ja Väike-Maarja gümnaasium.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp