Semionaudi päevaraamat

2 minutit

 Kogumik sisaldab artikleid ja esseid kunsti, popkultuuri, teatri ja ühiskonnaelu teemadel aastatest 1999 kuni 2008. Kokku 294-leheküljeline raamat on kakskeelne (25 teksti eesti ja 22 inglise keeles) ning sisaldab 32. leheküljelist pildiblokki. Paljud tekstidest on seni avaldatud kas üksnes eesti või üksnes inglise keeles, ühte nendest pole kunagi varem avaldatud. Eestikeelsed tekstid toimetas Heli Vahing, inglise keelde tõlkis Juta Ristsoo ning kujundas Martin Pedanik. Raamat ilmub Eesti Kultuurkapitali ja Tallinna Kunstihoone toel.

“Kriitikute endi koostatud kogumikud on kõik vältimatult autoportreelised. Need räägivad peamiselt sellest millisena, milliste tekstide autorina, millise mõttemaailma kandjana kirjutaja ise ennast näha ja näidata tahab. Käesolev raamat pole selles suhtes mingiks erandiks.
Hakkasin kogumikku koostama olukorras, kus mu arvuti kõvaketas oli just hävinenud ja polnud teada, kas sellel olevat infot õnnestub taastada või mitte. Ladusin artikleid ritta niisiis üksnes isikliku mälu põhiselt, katsudes meenutada tekste, mille kirjutamisega on kaasnenud mingi eriline tunne – sõnastamisõhin, ja peaaegu eufooriline kirjutamisnauding, mis ikka veel meeles oli. Selline eneseküllane meetod ei olnud seega teadlik valik, pigem paratamatus, kuid tekstide valikukriteeriumiks kujunes mälestus innukusest, millega nende kallal sai töötatud. 90 % ulatuses jäi see esialgne valik lõpuni kehtima. Lisandusid vaid mõned kirjutised, mille puhul oli mälu mind alt vedanud.”

[lõik raamatu saatetekstist]

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp