Eesti mustkunstnike liit esitleb: Galashow 03. V 2009

2 minutit

Eesti mustkunstnike liit loodi 30. aprillil 2008. Liidu asutajateks on vanameister Erich Udras, Meelis Kubo ja Charlekas. Liit ühendab endas Eesti professionaalseid ja amatöörmustkunstnikke. Liidu eesmärgiks on mustkunsti kui kunstishanri arendamine  ja mustkunstnike ning sellele lähedasel loomealal tegutsevate inimeste ühendamine. Hetkelon liidus 16 liiget kelle hulgas on ka välismaalasi. 3. mail korraldataval üritusel peab Liit ühtlasi ka oma esimest sünnipäeva ning avaüritust.

Galashow koosneb kahest vaatusest. Esimeses osas toimub Eesti parima lavamustkunstniku valimine. Võistlustulle astuvad ainult Eestis tegutsevad illusionistid ja hetkel on registreerunud 9 osavõtjat. Võistlust hindab sõltumatu shürii, mis koosneb rahvusvahelise  taustaga mustkunstnikutest, Eesti näitlejatest ja avaliku elu tegelastest. Samuti valitakse kohapeal shüriisse ka üks inimene publiku hulgast ja loomulikult on publikul võimalus valida oma lemmik. Vaheajal liiguvad rahva hulgas ringi parimad lähivaate mustkunstnikud ja kaardikäsitlejad Eestist ja mujalt.Teises osas astuvad üles illusionistid naaberriikidest. Sealhulgas Weiss ja Arturs Zemitis Lätist,  Dace ja Enrico Pezzoli Lätist, Miika Pelkonen Soomest jpt. Kokku on võimalik näha 15 erineva illusionisti etteasteid ja tutvuda pea kõikide mustkunsti shanritega (suured illusioonid, komöödia mustkunst, kaardi- ja tuvimanipulatsioonid, mentalism ehk meeltemagia jne).

Ürituse algus 3. mail on kell 15.00. Pileti hinnaks on 125 krooni. Pileteid saab osta alates esmaspäevast (06.04) Piletilevi müügipunktidest ning tund enne etenduse algust kohapeal.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp