Liina Siib Hobusepea galeriis

1 minut

Liina Siibi “Naine võtab vähe ruumi“ teoste loomise üheks ajendiks olid kaks aastat tagasi eesti ajakirjanduses ilmunud võrdsema soo teemakäsitlusega arvamusartiklid. Lähtudes artiklitest meeldejäänud rohkem või vähem eksitavast väitest, et naine vajab igapäevaseks tööks vähem ruumi ja raha kui tema meeskolleeg, alustas Liina Siib avalikus ruumis juhuslikult kohatud naiste pildistamist. Kunstniku sõnul „sisaldub pildistatud situatsioonide valikus tõsiasi, et juhuslikkuse punkt on korraks kattunud mingi punktiga pildistajas endas, tema samastumisel tüübi ja olukorraga. Paigutatuna tiheda läbikäidavuse tsooni, näivad naised piltidel siiski omaette, näoilmed kajastamas ükskõiksete ruumide ebamääraseid ihasid ja unelmaid.

Fotod ei illustreeri otseselt väiksema ruumi väidet. Pildid tõukuvad unistustest ja tegelikkusest. Need vaatlevad pisiseiku erinevate naiste elust ning küsivad, mida hakata peale iseenda naiselikkusega? Tänapäeva ühiskond pakub naisele rohkem võimalusi kui kunagi varem, ent kuidas neile pakkumistele vastata, kuidas vastutada oma elu eest?“

Läbi eelneva, ilmunud arvamusartikleid osaliselt illustreerides, ei positsioneeri Liina Siib ennast, vaid visualiseerib pigem end hermeetiliselt taastootvat rollikuvandit.

Näitus jääb avatuks kuni 30. märtsini 2009.

 

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp