Rahvusvaheline lauljate konkurss läheneb

2 minutit

Juba on avatud registreerimine kõigile noortele ooperilauljatele, kes on sündinud pärast 1. juunit 1975. Klaudia Taevi nim. Konkurss on eriline omasuguste seas, sest juba mitmendat aastat on konkurss avatud ka kontratenoritele.

Esimeses voorus osalevad kõik nõuetekohaselt registreerunud lauljad, kelle seast 30 parimat kutsutakse juunis Pärnusse teise vooru. Edasipääsemise otsuse teeb žürii vaid audiosalvestuste põhjal, teadmata esitaja päritolu, vanust ega muid andmeid. Selline süsteem aitab tagada valiku objektiivsuse ja ühtlaselt kõrge konkursi taseme.

Konkursi teises voorus kärbitakse neist pooled, lõppvooru lubatakse edasi vaid kuus parimat. Finaal toimub galakontserdi vormis – iga laulja esitab orkestri saatel kaks aariat ooperiliteratuuri kaunimatest teostest. Lauljate hindamist juhib sel aastal poola sopran Teresa Zylis-Gara, žüriiliikmete seas on mitme Euroopa ooperiteatri juhid.

Eelmisele konkursile laekus registreerumise lõpptähtajaks 85 taotlust 21 riigist. Lisaks naaberriikidest pärit konkursantidele püüdsid tol korral peapreemiat Kanada, Hispaania, Lõuna-Korea, Ukraina, Hiina, Jaapani, Ungari, Austria, Poola, Kreeka, Itaalia, Valgevene, Gruusia, Israeli, Malaisia ja Küprose lauljad.

Konkurss Internetis

Lisainfot konkursi kohta saab aadressilt: www.xxiso.ee/competition , kus on põhjalik ülevaade nii konkursi ajaloost kui tingimustest. Konkursi kodukal on võimalik kuulata ka eelmiste aastate võitjate helisalvestusi ning esmakordselt on võimalik osavõtjaks registreeruda otse interneti teel.

Samaaegselt esimeste registreerunutega avati ka konkursi ümber koonduva festivali PromFest ametlik videokanal populaarses veebikeskkonnas YouTube. Kodulehel, mille leiab aadressilt www.youtube.com/promfest , on üleval konkursi finalistide salvestused läbi aastate, samuti klipid PromFesti varasematest ooperilavastustest. Võimalik on näha ka viimastel aastatel finaali jõudnud Eesti noorte solistide Oliver Kuusik, Tatjana Romanova ja Angelika Mikk salvestusi.

Madis Nurms
PromFest MTÜ
meediajuht
+372 5665 3535
www.promfest.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp