Täna alustas Rahvusooper Estonia sügishooaja piletite müüki

2 minutit

Hooaja esimese esietendusena jõuab 17. oktoobril publiku ette W. A. Mozarti koomiline ooper „ Così fan tutte“, mille toovad lavale muusikaline juht ja dirigent Arvo Volmer ning lavastaja James Walter Francis Sutcliffe Suurbritanniast. Läbi huumoriprisma leiab ooperis, mille pealkiri eesti keeles võiks kõlada „Nii teevad kõik“, kinnitust tõik, et naised on valmis truudust murdma, kui neid korralikult proovile panna.

Alates 8. novembrist kutsume lapsi retkele ooperi kaunisse võlumaailma. „Ooperigala lastele“ sobib nii esmakordseks kohtumiseks ooperiga kui meeldivaks koguperesündmuseks. Gala on sügishooajal laval viiel korral, raamiks dekoratsioonid Rahvusooperi kavas olevatest etendustest.

26. novembril on esimest korda kavas balletiõhtu, mis koosneb kolmest lühiballetist – Uwe Scholzi „Teine sümfoonia“ Robert Schumanni muusikale, Tiit Härmi „Pelléas ja Mélisande“ Arnold Schönbergi muusikale ja Nils Christe „Enne öö saabumist“ Bohuslav Martinů  muusikale. Balletiõhtu muusikaline juht ja dirigent on Jüri Alperten.

11. ja 12. detsembril saab Estonias jälle nautida suurejoonelist ooperi kontsertettekannet. Muusika, mis väärib avastamist, on seekord Gaetano Donizetti ooper „ Poliuto“. Tegemist on armastatud koomiliste ooperite „Armujook“ ja „Rügemendi tütar“ autori Donizetti vähemtuntud dramaatilise teosega, mis kuulus ka näiteks Maria Callase repertuaari.

Aasta viimasel päeval, 31. detsembril, on kõigil soovijatel traditsiooniliselt võimalus veeta aastavahetus eriliselt ja pidulikult teatri maagilises õhkkonnas Estonia ballil.

Pärast aastast vaheaega on jälle laval publiku lemmik „La traviata“, lavateekonda jätkavad ka „Luikede järv“, „Minu veetlev leedi“, “Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi” ja paljud teised populaarsed lavastused.

Sügishooaja kavaga saab lähemalt tutvuda Estonia kodulehel www.opera.ee.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp