Pealelend

2 minutit

Linnavalitsus tegi oma otsuse teatavaks detsembri keskel. Kas olete vahepealse aja jooksul ka linnaametnikega kohtunud? Milline on Linnateatri lähiaastate perspektiiv?

Mingeid kohtumisi linnaametnikega pole olnud ja teater ei saa oma loomingulisi plaane tehes ehituse alustamisega arvestada. Hetkel ei usalda me enam kedagi. Meil oli kõik ühele kaardile pandud ja, nagu nüüd selgub, oli see suur viga. Arvan, et teatrijuhina ei ole mul õigust uskuda  poliitikute lubadusi ja panna niiviisi ohtu nelikümmend kolm aastat tegutsenud teatri eksisteerimine ning siin praegu töötava saja kahekümne ühe inimese tulevik.

2011. aasta on Tallinn kuulutatud Euroopa kultuuripealinnaks. Euroopa Komisjonile esitatud taotluses on kirjas, tsiteerin: „Tallinna Linnateatri uue saalikompleksi avamine 2010. aasta sügistalvel kujuneb Euroopa kultuuripealinna aasta eel-avaürituseks, millega Tallinn  tähistab ühtlasi sajandi möödumist viimase tervikliku teatrihoone ehitamisest Tallinnas. Linnateater tähistab uue hoone valmimist rahvusvahelise teatrifestivaliga. /—/ Aastaring saab täis Tallinna Linnateatri rahvusvahelise festivaliga „Talveöö unenägu”, mille peateemaks aastal 2011 on samuti lõppematud muinaslood. Festival toob Tallinna detsembrisse kokku teatreid kõigist lähiriikidest, igast ilmakaarest. Teatrifestival, mis kestab aastavahetuseni, ühtlasi  lõpetab Tallinna staatuse Euroopa kultuuripealinnana, mistõttu festivali lõpetamine ühendatakse kultuuripealinna lõputseremooniaga.”

Aeg läheb kiiresti, tegelikult on 2011 üpris lähedal. Kuidas, milliste üritustega osalete kultuuripealinna programmis? Ja kas „Talveöö unenäo” ettevalmistused juba käivad?

Hetkeseisuga Tallinna Linnateater kultuuripealinna ürituste programmis ei osale. Meile ei ole mingeid konkreetseid ettepanekuid tehtud,  seega mängime oma tavapärast repertuaari, mis selleks ajaks olemas. Mis puudutab festivali, siis seda tahaks kindlasti jätkata. Kuna teeme festivali üle kahe aasta ja viies festival just äsja lõppes, siis kuuenda ja seitsmenda festivali programmi ja kontseptsiooni kohta praegu midagi kindlat öelda ei ole. Järgmised festivalid tulevad aastate 2010 ja 2012 lõpus.

Küsinud Margot Visnap

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp