Meeli Kõiva klaasvalgusskulptuur ilmestab rahvusvahelist suurfirmat

1 minut

Klaasi ja valguse müsteeriumi loomine kestis kaks aastat. Soome tippinsener Aulis Bertin on loonud klaasskulptuurile unikaalse konstruktsiooni, mis võimaldab painutatud klaastahvlitel püsida ilma toestava metallkonstruktsioonita. Skulptuuri puhul on tegemist maailmas täiesti unikaalsete klaasitehnoloogiatega. Skulptuuri erinevad osad valmisid Soome ja Rootsi klaasitehastes.

Skulptuuri osadeks on  eri tehnoloogiates painutatud klaasid, mis koos sürrealistlike valgusmetamorfoosidega loovad lummava lõpptulemuse. Teose algse visuaalse kujundisüsteemi  aluseks on kunstniku tundlikud akvarellid ja akrüülmaalid.

Teose olemuslikuks osaks on muutuv värvusprogramm, mis „värvib“ painutatud klaasosad ja klaaspulgad tsükliliselt erinevatesse koloriitidesse. Glaston Corporation juhtkonna soovil kavandas Meeli Kõiva peahoone kolmele korrusele ka innovaatilised dvd-dega miksitud klaasmaalid.
Erinevates unikaalsetes autoritehnikates reflekteerivad klaasmaalid esitavad sürrealistlikke nägemuste edasiarendusi esimese korruse kineetilise valgusskulptuuri filosoofiast.

Meeli Kõiva tööd äratasid firma juhtkonnas oma originaalsusega tähelepanu juba aastaid tagasi rahvusvahelistel konverentsidel Glass Processing Days, kus Meeli Kõiva esines ettekannetega. Meeli Kõiva on viimased kümme aastat teinud koostööd maailma juhtivate klaasi- ja valgusfirmadega.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp