Maria Hommiku näitus ”Duur-ruum” Tampere Maja galeriis

2 minutit

Duur-ruum
Maria Hommiku maalinäitus Tampere Maja galeriis

Maalikunstnik ja muusik Maria Hommiku isikunäitus ”Duur-ruum” avatakse neljapäeval, 26. augustil kell 17 Tampere Majas. Avamisel esitab kunstnik omaloomingulisi laule klaverisaatel.

Maalidel on ruumid erinevate kunstnikule tähenduslike kogemuste, seisunditega. Rohkem või vähem raamistatud avarused. ”Neisse saab vaimusilmas astuda ning kõigis neis on midagi helget sees – ruumid on duuris! Duur tähendab muusikas rõõmsakõlalist helilaadi”, ütleb Maria Hommik.

”Sõnapaar “duur-ruum” sündis umbes 6 aastat tagasi, kui polnud veel teada, et see just maalinäituse pealkirjaks saab. Igas ruumis leidub tegelane, kellega end samastada või muster, millesse end haakida, kogemaks midagi isiklikku, kuid kunstniku võtmes.”

Näitus avaneb kontserdiga, kus kunstnik esitab klaverisaatel omaloomingulisi, tasakaaluks peamiselt minoorseid ehk sügavaid ja müstilistõsiseid laule.

Maria Hommik (sünd. 1997) on maalikunstnik ja muusik. Oma suhet kunstiga hakkas ta teadlikult arendama 2018. aastal Kõrgem Kunstikool Pallase maaliosakonda õppima asudes. Kunstniku suhe maalimisega on tema sõnul kummaline, magus, üsna noor, kuid järjekindlalt küpsev, jätkuvalt armuv. Otsus maalikunstnikuks hakata pärines kuskilt müstilisest seletamatust sisetunde sügavusest ning on alles selgumas, miks täpselt just see Maria-olend ka kunstnike seas olema peab. See on igatahes kindel, et maalikunst on põnev ja rikastav maailm ning nii maalimine kui maalide vaatamine on hingele hea.

Tampere Maja galerii:

Jaani 4, 51007 Tartu

www.tamperemaja.ee

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp