Eesti disainiparemiku näitus avatakse täna IT-Kolledžis

1 minut

Kokku on näitusel väljas 26 parimat Eesti disaini näidet: tootedisaini, graafilise disaini, keskkonna disaini ja korporatiivse disaini valdkondadest. Esitletud on väljapaistvaid ajaloolisi ja kaasaegseid disainlahendusi ning disainitudengite ideeprojekte.

Disaininäitusel on eksponeeritud Matti Õunapuu disainitud suusaboks, Martin Pärna müomeeter, Estonian Airi korporatiivne identiteet Divisionilt, Lutheri vabriku disainitud sajandivanune vineerkohver, Igor Roosaare kujundatud kuulus Tallinna siluetiga kilukarp. Välja on pandud ka laiale avalikkusele hästi tuntud 100-kroonine (disain Vladimir Taiger), Aura plastpudel (Veiko Liis), Õigekeelsussõnaraamat (Jüri Kaarma).

Eesti Disainikeskuse asutasid 21. aprillil 2008. aastal Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Disainerite Liit ja Eesti Disaini Instituut.
Eesti Disainikeskus arendab Eesti disaini läbi mitmekesiste tegevuste ja tutvustab disaini rakendamisest tulenevaid võimalusi laiemale avalikkusele, tudengitele, ettevõtjatele, ametnikele ja riigijuhtidele.
Disaini olemuse laialdasem mõistmine ja kasutamine ettevõtluses ning avalikus sektoris võimaldab Eestil saavutada pöördelist kasvu üleüldises heaolus, tõsta elukvaliteeti ja tagada rahvuslikul loovusel põhinev pidev areng.
Eesti disaini arendamiseks vahendab disainikeskus erialast infot, tegeleb uuringute ja disainiteemaliste diskussioonide arendamisega ning vastava publitsistika avaldamisega, koordineerib ja algatab erinevaid disaini edendavaid tegevusi: korraldab näituseid, konkursse ja täiendkoolitusi.

Lisainformatsioon:

Ruth-Helene Melioranski

6311508
info@disainikeskus.ee

www.disainikeskus.ee

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp