Ergo Jazz Session Vol 2 – Berlin Voices

2 minutit

Pärnu kontserdil esineb ka vokaalseptett “Greip”, kelle repertuaaris on lugusid nii Stingilt, Bobby McFerrinilt, Valgrelt kui ka omaloomingut.

Berliini nelikule on eeskujuks olnud mitmed maailmakuulsad ansamblid, kuid kvarteti käekiri ja seaded on ikka omad. Neid iseloomustab paindlikkus, hea kõlakultuur, positiivne energia. Neljast isikupärasest häälest on kokku saanud terviklik helimaailm, mis on kriitikutelt pälvinud vaid kiidusõnu. Kõik nad on muusikat õppinud enesekindlad professionaalid – Esther Kaiser, Marc Secara ja Kristofer Benn laulsid juba 1998. aastal rahvusliku jazzorkestri vokaalansamblis Peter Herbolzheimer’i käe all. Paar aastat hiljem liitus nendega Sarah Kaiser. Aastast 2000 ongi ansambel tegutsenud sama koosseisuga ja esinenud nii suurematel kui väiksematel lavadel, teinud koostööd erinevate jazzorkestritega ning osalenud nii ansambli kui solistidena mitmete albumite salvestamisel. 2006. aastal valmis ansamblil päris oma esimene kauamängiv „States Of Mind – The Music Of Billy Joel“. Nende erinevate kontsertprogrammide hulka kuuluvad peale Bert Kaempferti ja Billy Joeli muusika veel svingi ja ladina-ameerika muusika kavad, programm ühisnimetajaga “Berlin” ja “Swinging Christmas”.

Kontsertidel Tallinnas ja Pärnus saab Berliini neliku esituses kuulata põhiliselt Billy Joeli muusikat, sekka ka jazziklassikat, jõululaule ning kindlasti näitab igaüks neist ka oma solististivõimeid. Lauljaid saadab Berliini tuntud muusikute trio, kus mängivad Rolf Zielke klaveril, Ralph Graessler kontrabassil ja Michael Kersing trummidel.

Esther Kaiser’it on tihti nimetatud saksa jazzlauljate uue põlvkonna põnevaks esindajaks. Sooloartistina on ta välja andnud kaks albumit: 2004. aastal „Jazz Poems“ ning 2006. aastal „Esther Kaiser – The Moment We Met“.
Sarah Kaiser laulab nii gospelit, souli kui jazzi. Peale sooloesinemiste ja ringreiside Berlin Voices’iga on ta ka nõutud stuudiomuusik. Ta õpetab noortele gospelmuusikat ja vokaalimprovisatisooni.

Marc Secara jätkab euroopa vokaaljazzi traditsioone lisades sinna ka pisut pop-elemente. 2000. aastal asutas ta praeguseks rohkelt tuntust kogunud Berlin Jazz Orchestra, mille solistina esineb ta paljudel lavadel.
Kristofer Benn osaleb Berlin Voices’i kõrval veel mitmes koosseisus nagu a capella meeskvartetis Mäq, vokaalansamblis “Skylarks”, vokaaltrios Vocality, Andrej Hermlini Svingorkestris ja Kristofer Benn Quartet’is. Ka äratas tähelepanu tema sooloalbum “Mellow Tones”. Lisaks on ta tuntud stuudiomuusikuna ning lauluõpetajana.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp