Estoonlaste edukas kontsertreis Kanadas ja USA-s

1 minut

3. – 17. novembrini andsid Rahvusooper Estonia solistid Heli Veskus ja Oliver Kuusik ning kontsertmeister Tarmo Eespere kuus kontserti Kanadas ja USA-s. Esitati põhiliselt eesti heliloojate A. Kapi, M. Saare, E. Tubina, E. Kapi, E. Aava, R. Eespere ja T. Mägi soololaule, aga ka F. Liszti, J. Sibeliuse ning G. Fauré loomingut. Kontsertide teises pooles kõlasid G. Donizetti, Ch. Gounod’, A. Catalani, G. Puccini ja teiste heliloojate ooperiaariad ning duetid.

Lisaks kontsertidele Toronto, Chicago ja Lakewoodi Eesti Majades anti kaks avalikku kontserti Connecticuti Tolland Art Center’is ja Ottawa
babtistide kirikus. “Ottawas organiseeris meile kontserdi Eesti Saatkond ja just see kontsert oli väga eriline ja südantsoojendav. Kirik, kus esinesime, oli puupüsti rahvast täis. Kohal olid ka 17 riigi diplomaatiliste saatkondade liikmed. Vastuvõtt oli erakordselt soe. Pärast Mimi ja Rodolfo duetti “Boheemist” tõusis terve saal püsti ning aplaus ei tahtnud lõppeda. Järgmisel hommikul ilmus kohalikus ajalehes “The Ottawa Citizen” ka väga positiivne kriitika,” ütles Heli Veskus. “Tänu pingelisele ajakavale saime oma professionaalsust testida ning ka uued kogemused kuluvad marjaks ära.”

Kontsertreis sai teoks MTÜ Musicante ja Kanada Eestlaste Kesknõukogu ühistööna.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp