Kirjanduslinn Tartu tähistab ülemaailmset luulepäeva reegleid rikkumata ja kõiki osalema kutsudes

2 minutit

Laupäeval, 21. märtsil on ülemaailmne luulepäev, mida UNESCO kirjanduslinnad on juba paar aastat ühiselt tähistanud. Tartus tavaks saanud kohvikutuur tänavu kevadel teoks ei saa, kuid tähistamisest üldse loobumist ei pidanud korraldajad mõistlikuks – on ju sõnad, tunde- ja mõttesillad need, mis keerulistel aegadel vaimu erksana hoiavad ning aitavad olla koos ka siis, kui tuleb olla eraldi.

Nõnda toimub ülemaailmne luulepäev tänavu virtuaalses ja vaimses ruumis, mille loome ühiselt Kirjanduslinna Tartu Facebooki-lehele (https://www.facebook.com/kirjanduslinntartu/) lisatud sündmuse kaudu: https://www.facebook.com/events/707199873148254/

Eesti Kirjanduse Selts kutsub kõiki huvilisi üles lugema kas sel päeval või ka varem mõnda luuletust, olgu see siis omalooming, mõni oma lemmikluuletus või lihtsalt mõni tekst, mis parajasti kõnetab, tegema lugemisest videosalvestuse ning saatma selle kas faili või Youtube’i lingina e-posti aadressile eks@kirjandus.ee või postitama laupäeval sündmuse arutelu alla. Ilmtingimata ei pea filmima ennast – olulised on sõnad ja hääl, seega võib kaamera suunata ka aknast avanevale vaatele, lauale, raamatule, kohvitassile või kassile. Videotele pole seatud kvaliteedinõudeid, kuna tähtsaim on mõte ja hea tahe ning see, et osaleksid kõik, kes vähegi soovivad. E-posti teel videot saates palutakse ka märkida, millist infot soovitakse või ei soovita postituses avaldada (nimi/hüüdnimi, lühike tutvustus või midagi muud).

Nii videote tegijad kui ka kuulajad-vaatajad on oodatud 21. märtsil jooksul postitusi jälgima, jagama ja kommenteerima ning selle kõrvale muidugi nautima ka koduse raamaturiiuli rikkusi.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp