Kastellaanimaja galeriis toimub Urve Dzidzaria näituse lõpetamine ja vestlus kunstiteoste saatusest pärast nende valmimist

1 minut
Fragment Urve Dzidzaria maalist ” Eluilu”, 2019. Maal on eksponeeritud näitusel Kastellaanimaja galeriis

25. jaanuaril kell 14.00 toimub Kastellaanimaja galeriis kunstnik Urve Dzidzaria näituse „Eluilu“ lõpetamine ning vestlusring kunstiteoste saatusest pärast nende valmimist

Urve Dzidzaria isiku- ja juubelinäitus „Eluilu“ avati Kastellaanimaja galeriis 20. detsembril. Laupäeval, 25. jaanuaril algusega kell 14.00 toimub näituse lõpetamine ning kohtumine kunstnikuga.

Kunstnik Urve Dzidzaria räägib oma loomingust, nii tahvelmaali kui fresko- ja vitraažitehnikas loodu inspiratsiooniallikatest ning teoste edasisest saatusest peale valmimist. Viimane on eriti aktuaalne, sest äsja avalikuks tulnud olukord, kus Urve Dzidzaria fresko „Kevadprelüüd“ on endise Nõmme haigla uue omaniku halduses kadunud või hävitatud, peaks panema meid kõiki mõtlema kunstiväärtuste hoidmisele.

Meenutame freskot “Kevadprelüüd”. Kunstnik eksponeerib säilinud kavandi, fotod freskost ning ruumi praegused vaated.

Näitus on avatud kuni 25. jaanuarini 2020 kella 17.00. Kastellaanimaja galerii asub E.Vilde muuseumis Tallinnas, aadressil Roheline aas 3.

 

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp