Pealelend

2 minutit

Läinud aasta sügisel kuulutas kultuuriministeerium välja mängufilmide stsenaariumide konkursi soovitusega, et filmikäsikiri toetuks enne 1940. aastat ilmunud eesti kirjandusteosele. Kultuuriministeeriumi kants­­leri moodustatud hindamiskomisjon pidi võitjad avalikustama hiljemalt 21. aprilliks 2008. Miks seda pole tehtud?

Meil oli eile komisjoni istung, kuid lõplikke otsuseid me veel ei teinud, kuna liikmetel oli ikka lugemata mõned käsikirjad ja komisjoni esimees soovitas veel mõningaid algmaterjale lugeda, romaane ja… Tuleme kokku 2. juunil, et siis ära otsustada.

Ma mõtlesin juba, et ministeerium on hakanud negatiivse kallakuga riigieelarvest 8-9 protsenti kokku hoidma või stsenaariumi­võistluse tagasiulatuvalt üldse ebaõnnestunuks tunnistanud.

Ei, ei. Juhtus see, et Tiina Lokk ja Karlo Funk, kes on hindamiskomisjonis, ja ka Urmas Vadi, kes on hoopistükkis Tartus – nende inimeste kokkusaamisega oli üksjagu tegemist ning nii see asi venis. Autorid, kes sellel konkursil osalevad, on meile juba üksjagu helistanud, aga ma olen viisakalt vabandanud, et pole jõudnud tulemusi veel välja kuulutada. Eile laabus komisjoni istung päris mõistlikus laadis. Kuna me pole varem sellist asja teinud, siis ei kujutanud hästi ette, kus on mingid piirid ja kuidas seda asja organisatoorselt teha, et ei teeks seda väga ametlikuks ja bürokraatlikuks. 2. juunil peaksid tulemused teada olema.

Kes on kantsler Siim Suklese määratud žüriis? Filminõunik ja…

Ei ole! Ma jätsin end meelega välja. Olen küll hindamiskomisjoni tehniline sekretär. Žüriis on Vadi, Valton, Lokk, Funk ja Krista Ojasaar.

Tagaluukidest oli vahepeal kuulda, et võistlusele on laekunud 13 käsikirja.

Ei, me lugesime ühe topelt ja kümme tükki vastasid konkursi tingimustele, kaks tükki olid autorite endi looming. Nad ei saanud sulge pidama ja otsustasid kirjutada lihtsalt oma stsenaariumi, millel pole konkreetse kirjandusteosega pistmist. Olen juba rääkinud telefonitsi konkursi nelja autoriga, kes helistasid sama asja pärast. Tulemused tehakse teatavaks 2. juunil.

 

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp