Raamatututvustus

2 minutit

 

fs2004Serpent?i uus raamat on näiliselt palju lihtsam ja igal juhul naha vahele pugevam kui ?Valgete kaantega raamat?, korraga argine ja ilmaülene, emotsionaalne ja siiras. Üks raputavam luulekogu tänavu. Fotod Aleksei Tihhonov, kaanefotod Liis Roden, kujundanud Vivika Kalt, korrektuuri lugenud Inna Lusti. Tuum, 2004. 82 lk.

 

KivisildnikPOEEM PUUTINILE

Kivisildnik on taas kirjutanud manifesti, paljastanud eestlase näruse kasuahnuse. Ta pakub end sõbraks Puutinile ja valitsejaks eesti rahvale. Berk Vaher kannab seda väikest üllitist kaasas koos oma kirjanike liidu liikmepiletiga. Argo, 2004.

 

Karl KelloPÕHJAMAINE VAARAO

Mõnus, veidi spekulatiivne lugemine omamaisest mütoloogiast ja ajaloost: Kaali meteoriidist ja Saaremaa vaaraost, argonautidest jne. Mõnusasti kirja pandud, ning selles on suurt joont! Kujundanud Anu Juurak. Kolmjalg, 2004. 88 lk.

 

Nagib MahfuzTUHANDE ÖÖ ÖÖD

Araablasest Nobeli preemia laureaadi lugu keskajast, korraga nii ajalooline otsing, mis vaatleb võimu, sotsiaalseid rahutusi, ususekte jne., ent samas tuleb mängu ka muinasjutuline dimensioon ? dþinnid ja muu säärane. Või kes teab, kui muinasjutuline see ongi. Araabia keelest tõlkinud Kalle Kasemaa, toimetanud Anu Saluäär, kujundanud Mari Kaljuste. Sarjas ?20. sajandi klassika? Varrak, 2004. 264 lk.

 

David MaloufTEISPOOL PAABELIT

Põneva etnilise/kultuurilise taustaga autori kaheksas romaan. Tegevus toimub 19. sajandi keskel Austraalias, kus briti kogukonda Queenslandis naaseb 16 aastat aborigeenide hulgas elanud heidik. See tekitab ebakindlust, eelarvamusi jne. Haaravalt kirjutatud. Tõlkinud Aet Varik, toimetanud Evi Laido, kujundanud Dan Mikkin. Sarjas ?Moodne: aeg?, Varrak, 2004. 200 lk.

 

PÄIKESETUUL 2004, nr. 1

Järjest harvemini ilmuv alternatiivajakiri, milles kõneldakse palju sellist, mida mujal ei räägita. See-eest leiab uuest numbrist Tolkieni kirjutise võlumuinasjuttudest, sissevaate Jungi loomingusse ja ellu, arutluse katoliiklusest kui vastumürgist kapitalismile jpm. Peatoimetaja Peeter Liiv.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp