Raamatututvustus

2 minutit

Jaan KaplinskiKÕIK ON IME

Ühe põneva stiiliga ja isepäiste mõtetega mehe esseekogu mõtteloo-sarjas. Siin on kokku kogutud aegade jooksul ilmunud kirjutised kultuuriloost, loodusest, keelest, kirjandusest, poliitikast. Igas nimetatud vallas kuulub Kaplinski Eestis ilmselgelt autoriteetide hulka. Koostanud Toomas Salumets, toimetanud Urmas Tõnisson. Ilmamaa, 2004. 576 lk.

Andres TarandMITTE AINULT HÕLMIKPUU

Paarkümmend teksti, ettekannet, artiklit aastaist 1985 ? 2002, olulised ökoloogia ja ökopoliitika kirjutised, keskkonnakaitseprobleemide kaardistus. Hää lugemisvara teadvuse tõstmiseks. Toimetanud Katre Ligi, kujundanud Mari Ainso. Ilmamaa, 2004. 198 lk.

Philippe DelermVÄIKESED NAUDINGUD

Armastatud ja hõrgu prantsuse kirjaniku lühitekstid mõjuvad nagu lüürilised proosapoeemid. Igatahes väga ilus ja meeleolukas tekst. Prantsuse keelest tõlkinud Indrek Koff, toimetanud Linda Uustalu, kujundanud Mari Kaljuste. Varrak, 2004. 88 lk.

Aino PervikSOOKOLL JA SISALIK

Sookoll on üks suurepärasemaid ja tundlikumaid tegelasi eesti lastekirjanduses. Nüüd siis uues väljaandes, uue ilme ja kujuga taas kättesaadav. Lastele kohutavalt vajalik. Illustreerinud ja kujundanud Piret Raud. Tiritamm, 2003. 112 lk.

Aarne RubenELAJAS TREPI EELASTMEL

Ruben paistab olevat jälle hea ja terava asjaga hakkama saanud. Stiil on väljapeetud, hämarapärane, müstiliselt köitev; lugu ise juurtega kauges ajaloos. Toimetanud Jaakko Hallas, ladina keele toimetanud Maria-Kristiina Lotman, kujundanud ja küljendanud Alo Paistik. Tuum, 2004. 240 lk.

KAHRUKÕRVAGA IVVAN

Valimik setu ja Vastseliina muinasjutte Jaan Sandra kirjapanekutest. Jaan Sandra kohta saab lähemalt teada Paul Hagu pikemast eessõnast. Muinasjutud ise on kaunid ja kummalised ning eriti kaunis keeles üles kirjutatud. Koostanud ja toimetanud Paul Hagu ja Risto Järv, pildid joonistanud Evar Riitsaar. TÜ eesti ja võrdleva rahvaluule õppetool, TÜ Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringute keskus, 2004.

AKADEEMIA 2004, nr. 5

Rahateemalises erinumbris, kirjutatakse raha ajaloost, psühholoogiast, majandusteooriast, rahvusvahelistest suhetest jne. Runnel isegi luuletab. Arvatavasti paremat sissejuhatust raha olemusse ja loosse pole. Peatoimetaja Toomas Kiho.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp