Aivar Leštšinski 14. VII 1958 – 29. IV 2019

2 minutit

Igavikuteele on lahkunud kooriühingu kauaaegne muusikanõukogu esimees ja mentor, koorijuht Aivar Leštšinski.

Aivar Leštšinski lõpetas Tallinna riikliku konservatooriumi kooridirigeerimise eriala professor Arvo Ratassepa klassis ning Peterburi kunstiakadeemia Ilja Repini nimelise instituudi kunstiajaloo ja kunstiteaduse eriala.

Aastatel 1991–1995 õpetas ta koorijuhtimist Tallinna pedagoogikaülikoolis. Aivar Leštšinski juhatas segakoori Noorus, Tallinna Ülikooli kammerkoori ja neidudekoori Leelo. Ta oli üle 23 aasta Tallinna Kammerkoori peadirigent ja kunstiline juht, viimastel aastatel juhatas ka Raudtee Kultuuriseltsi segakoori ning Tallinna Tehnikaülikooli akadeemilist naiskoori.

Aivar Leštšinski oli ka 1999. aasta üldlaulupeo üks dirigente. Aivar on kuulunud aastaid nii Kammerkooride Liidu kui ka Naislaulu Seltsi juhatusse, olnud 14 aastat Eesti kooriühingu mentor ning töötanud pikka aega kooriühingu muusikatoimkonnas.

2006. aastal pälvis Aivar Leštšinski kultuurkapitali aasta­preemia, 2016. aastal Arvo Ratassepa mälestusauhinna ja 2017. aastal Gustav Ernesaksa Fondi peastipendiumi.

Aivari muusikaline nõudlikkus ja täiusetaotlus peegeldus tema kooride kõrges kunstilises tasemes ning konkursitulemustes. Pideva enesetäiendajana oli ta kooriühingu õppereisidel alaline osaleja ning tema hea tuju, eruditsioon ning analüüsioskus tegid temast väga vahva reisikaaslase.

Aivari hea nõu ja abi olid alati telefonikõne kaugusel ning ta oli valmis ikka käed külge panema, et mõni kontsert, aastaraamat või festival kunstiliselt hästi õnnestuks. Oleme selle eest väga tänulikud ning tunneme temast puudust.

Head teed, kallis Aivar!

Eesti Kooriühing

Eesti Kammerkooride Liit

Eesti Koorijuhtide Liit

Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus

Eesti Naislaulu Selts

Raudtee Kultuuriseltsi segakoor

Tallinna Kammerkoor

Tallinna Tehnikaülikooli Akadeemiline Naiskoor

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp