Iraani-Soome kunstniku NASTARAN NADIRi näitus „Rahu” Kondase Keskuses

2 minutit
Nastaran Nadir

Kondase Keskuses avatakse kolmapäeval, 24. aprillil kell 17 Iraani-Soome kunstniku NASTARAN NADIRi näitus „Rahu”.

Tahan laulda nagu linnud.
Muretsemata selle pärast, kes kuulab või mida mõeldakse.

Mu armas süda, ära kunagi mõtle, et oled parem kui teised. Kuula nende muresid kaastundlikult. Kui soovid rahu, ära hau halbu mõtteid, ära räägi kuulujutte ega õpeta midagi sellist, mida sa ei tunne. Kui tahad rahu, ära hoia alal halbu mõtteid.
Rūmī

Jalāl ad-Dīn Muhammad Balkhī, keda teatekse kogu Euroopas nimega Rūmī, oli 13. sajandil elanud pärsia luuletaja ja sufi müstik. Teda tuntakse eeskätt mitmetähenduslike, kaunisõnaliste ja sümbolistlike luuletuste loojana. Rūmī luuletused käsitlevad otsinguid, tõde, rahu, armastust ning need inspireerivad meid ja annavad oma sõnaosavuses tuge isegi tänases päevas. Rūmīt mäletatakse maailmas armastuse ja rahu sõnumi kandija ja saadikuna.
Nastaran Nadiri loomingu lähtepunktid on loodus, Rūmī poeesia ja sufi müstika. Nadiri teosed – maalid ja keraamika käsitlevad meie, inimeste heaolu sõltumist loodusest, armastusetunnet looduse vastu ning kannavad kõikevõitva rahu üldinimlikku sõnumit.
Nastaran Nadir on 1970. aastatel ja 1980. aastate alguses saanud Iraanis, Teheranis tantsija, kunstniku ja kultuurikorraldaja hariduse. Alates 1989. aastast elab ta Soomes, kus ta on töötanud peamiselt tantsuõpetajana. Lühikest aega töötas nii Londonis, kui Helsingis galeristina. Alates 1998. aastast on Nadiril olnud isik- ja grupinäituseid Soomes, Saksamaal, Inglismaal ja USA-s.
Nastaran Nadiri näitus jääb Kondase Keskuses avatuks kuni 26. maini.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp