Selgus Wiiralti preemia 2019 publiku lemmik

2 minutit

Wiiralti preemia 2019 publiku lemmikuks valiti Regina-Mareta Soonseina suuremõõtmeline linoollõikes teostatud graafiline teos “Kiraalsus VI” (2018, pildil).
Teisele kohale tuli publiku silmis Marilyn Piirsalu kuivnõelaleht “Paberlaevad” (2018) ja kolmandale Naima Neidre digitrükis valminud “Heitlikud hetked” (2019).

Kuu lõpuni on Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis avatud ka Wiiralti preemia 2019 nominentide ja laureaatide näitus. Väljas on peapreemia laureaadi Gudrun Koppeli, ergutuspreemia laureaadi Inga Heamäe ja nominentide Regina-Mareta Soonseina, Benjamin Vassermani ja Vello Vinni teosed, samuti eripreemia laureaadi Enn Põldroosi looming.

„Wiiralti auhinnale tänavu esitatud teoste temaatikas domineerisid esteetilised ja poeetilised käsitlused, kas argihetkede fenomenoloogilise tähelepaneku või sügavama filosoofilise üldistuse tasandil. Tähelepanuväärne oli allegooriliste kompositsioonide arv ja mitmekülgsus,“ sõnas žürii liige Elnara Taidre.

Wiiralti preemia ja Eesti nüüdisgraafika näitus on saanud Eesti kunstimaailma traditsiooniliseks osaks, mille eesmärk on toetada, innustada ja ühendada loovautoreid eri põlvkondadest.

Wiiralti preemiat anti tänavu välja seitsmendat korda. Tänavusele konkursile laekus 118 teost 47 autorilt, millest žürii valis välja 100 teost 45 autorilt. Konkurss-näitust korraldasid Eesti Rahvusraamatukogu, Tallinna Kultuuriamet, Eesti Kunstnike Liit ja Eesti Vabagraafikute Ühendus.

Alates 8. aprillist saab tutvuda ka Wiiralti preemia veebilehega, kus näeb kõiki osalejaid ja nende teoseid: wiiraltipreemia.nlib.ee.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp