Näituse “Laetud objektid” lõpetamine pühapäeval, 17. märtsil ETDMis

2 minutit

Jäänud on veel viimane nädal, mil Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis saab vaadata Franciso Martínezi kureeritud näitust „Laetud objektid“.
Kutsume teid pühapäeval, 17. märtsil näituse lõpetamisele!
Näitus on lõppemas ja käes on viimane võimalus muuseumis koos kuraatoriga arutada, kuidas said näituse objektid laetud uute tähenduste, seoste ning suhetega.
16:00 Ringkäik näitusel Francisco Martíneziga (inglise keeles)
17:00 Lilli-Krõõt Repnau ja Barbarizi performance
________________________________________

LAETUD OBJEKTID. Kuraator Franciso Martínez
12.01.-17.03.2019
Näitus suunab tähelepanu igapäevaelust tuttavatele esemetele, mis kunstnike poolt taasloodutena muutuvad „laetud objektideks“. Kuraator on kutsunud kümme kunstnikku eri maadest mõtisklema selle üle, kuidas esemed suudavad suhestuda poliitiliste teemadega ja suurendada teadlikkust ühiskonna tegelikest valupunktidest. Kasutades esemete väljenduspotentsiaali (materjal, disain, funktsionaalsus), muudavad kunstnikud igapäevaesemed kaasajast mõtlemise vahenditeks, mille abil saab käsitleda sellised teemasid nagu ränne, sugu, kestlik keskkond, digiprügi, kinnismõte muutustest ning inimese roll automatiseeritud maailmas. Projekti eesmärk on liikuda edasi asjade tootmise, analüüsimise ja kujutamise harjumuspärastest viisidest, luues emotsionaalseid suhteid nii külastajate kui ka esemete esialgse kontekstiga.
Näitus on Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis avatud kuni pühapäeva, 17. märtsini.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp