Eva Sepping ja Vahur Kraft vestlusõhtul „Kunst ja raha“

2 minutit

13. veebruaril kell 18.00 vestlevad kunsti ja raha omavahelistest suhetest Mikkeli muuseumi näitusel „Rahakunst“ Eva Sepping ja Vahur Kraft.
Ajaloolase haridusega meediakunstnik Eva Sepping on viimase kümnendi galeriinäitustel ja veebiavarustes paistnud silma oma sotsiaalselt tundlike ja samas humoorikate töödega. Seppingu võime näkata elust huvitavaid palu, nihestada argireaalsust ja võluda näitusesaali akna taha euromüntide sadu, on toonud ta vestlusringi ning seadnud ta partneriks ettevõtja Vahur Krafti, endise Eesti Panga presidendi ja kunstikollektsiooni kasvataja, kunstielu toetaja ja hobimaalija.
Vestlusõhtul „Kunst ja raha“ küsime ja arutame, kuidas on Sepping ja Krafti suhtumine aja jooksul kunsti ja rahasse muutunud, nii ühiskondlikus- kui isiklikus plaanis? Mida mõtleb kunstnik, kui ta astub sisse mõne pangakontori uksest ning mida mõtleb Eesti keskpanga endine president, kui ta astub kunstisaali? Mis pälvib nende tähelepanu näitusel „Rahakunst“, miks? Kuidas kunstnik ja ettevõtja rahatähti, olgu Eestis või välismaal, ajaloolisi või kehtivaid, vaatavad? Millistena paistavad Eesti ajaloolised kroonid eurotsooni kuuluvas Eestis ja bitcoin`ide maailmas?
Vestlust raha ja kunsti teemal toetab Eva Seppingu koostatud videoprogramm.
Vestlust juhivad näituse kuraatorid Tiina-Mall Kreem ja Triin Siiner.

Viimane kohtumine:
K 06.03.2019 kell 18.00, vene keeles Tanja Muravskaja ja Piia Ausman
Mikkeli muuseumi näitusega „Rahakunst“ tähistab Eesti Pank oma 100. aastapäeva ja teeb kummarduse Eesti rahakunstile ja kunstnikele, kelle looming on aidanud luua ja hoida Eesti rahva usaldust oma raha vastu ning mõtestada Eesti identiteeti. Raha pole pelgalt makse- ja arveldusvahend, vaid ka sümbol – rahatähtede kujundus kõneleb, kõnetab neid, kes oskavad sümboleid vaadata ja nende tähendust märgata. Rahaväärtus on kokkuleppeline ja seisneb suuresti uute väärtuste, sh kunstimaailma, loomevõimes.
Osalemine muuseumipiletiga

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp