Voronja avab garaažiboksi asemele kerkinud “elamiskastis” Jaak Kikase näituse

2 minutit
Lubja tänava mikromaja

Laupäeval, 20. oktoobril, avas Voronja galerii Ülejõe linnaosas, Lubja tänava garaažikompleksis, ühe garaaži asemele kerkinud mikromajas, füüsikust fotograafi Jaak Kikase kahepildi näituse “Pardid ja rabarberid”.
Voronja galerii järgmine korternäitus on omanäoline. Kas kahest pildist koosnevat väljapanekut üldse saab näituseks nimetada? Arvestades asjaolu, et Tartus on ka ühepildinäitusi korraldatud – miks mitte! “Kui piltide visuaalne skaala ulatub baroksest himurusest askeetliku minimalismini, nagu antud juhul, võiks väljapanekut lausa suurnäituseks nimetada”, iseloomustavad Voronja galeristid Kaili Kask ja Raul Oreškin avatavat väljapanekut.
Teoste autor, füüsik-fotograaf Jaak Kikas on tartlastele päris tuntud nimi, tema töid on saanud varem näha galeriis Noorus, Jakobi galeriis ja Ahhaa keskuses, viimane väljapanek „Shadowland“ on kuni 16. Novembrini uuesti vaadatav TÜ Omicumis. “Kahepildinäituse avamisel on kohal Rabarber erinevates vormingutes ja ehk isegi Pardid”, avab Jaak Kikas näituse avapäeva tagamaid.

Foto Ove Maidla
Jaak Kikas

Ka kunstisaal on sedapuhku eriline – selleks on Tartu arhitekti Tiit Silla poolt disainitud ja ehitatud eksklusiivne „elamiskast“ Lubja tänava jõepoolses otsas garaažibokside küljes. Kelle kodu see on? Kas nii väikses majas saab üldse elada ilma hulluks minemata? Kas selliseid maju võiks linnas veel olla? Tulge, vaadake ja avaldage arvamust.
Näitus on avatud Ülejõe linnaosas, Lubja 1b/8 neljal päeval:
20.10.18 kell 14-18
21.10.18 kell 12-18,
25. ja 26.10.18 kell 17-19

voronjagalerii.ee
facebook.com/voronjagalerii

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp