Kultuuri Tegu 2018 nominendid

2 minutit

Eesti Kultuuri Koja eestseisus valis laekunud ettepanekute seast välja 5 nominenti, mis kandideerivad auhinna Kultuuri Tegu 2018 laureaadiks. Auhind antakse pidulikult üle Kultuuri Koja korraldataval konverentsil “Töökultuur” 5. oktoobril Endla Teatris.

Eesti Vabariigi juubeliaastale kohaselt oli ettepanekute seas väga erinevaid ettevõtmisi – nii suurt rahvahulka hõlmavaid kui ka ühe inimese kingitusi Eestile.

Selle-aastane valik, mille seast Kultuuri Koja liikmed valivad auhinnasaaja, sai järgmine:

• Eesti esimene üldluulepidu, idee autor Üllar Saaremäe, korraldaja MTÜ Punklaulupidu
• Üheslaulmine: Laulu võim ja Sajandi sumin, idee autor Tõnu Kaljuste, korraldaja SA Lootsi Koda
• Michel Sittow. Eesti maalikunstnik Euroopa õukondades, Korraldaja Eesti Kunstimuuseum, kuraator Greta Koppel
• Eesti Kunstiakadeemia uue hoone valmimine, arhitektuurse kompositsiooni autorid arhitektuuribüroo KUU arhitektid Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja filosoof Eik Hermann
• Eesti Festivaliorkestri kontserdid, dirigent Paavo Järvi

Auhind antakse üle Kultuuri Koja aastakonverentsil “Töökultuur”, mis toimub
5. oktoobril 2018 Endla Teatris Pärnus. Konverentsi eesmärgiks on aidata kaasa töökultuuri ja tööjõu puudusega seonduvate probleemide lahendamisele tänases Eesti ühiskonnas. Konverents keskendub erinevatele töökultuuri probleemidele nii ettevõtluses, avalikus teenistuses kui hariduses ja kultuuris. Ettekannetega esinevad Urmas Viilmaa, Tiina Lokk ja Tiina Saar-Veelmaa. Registreerimine kestab kuni 3. oktoobri õhtuni. Lisainfo: www.kultuurikoda.eu.

Auhinda antakse välja alates 2014. aastast koostöös Kultuuriministeeriumiga ning eelmisel aastal tunnustati loomeinimeste avalikku ühispöördumist – “222 kiri”. Kõikide eelmiste aastate võitjate ja nominentidega saab tutvuda Eesti Kultuuri Koja kodulehel.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp