Laupäeval toimub teine Kirjandustänava festival

2 minutit
Kirjandusfestival 2017

Juba sel laupäeval, 8. septembril 2018 toimub teine Kirjandustänava festival! Eesti riigi sajandal sünniaastal toimuv kirjandussündmus on pühendatud meie keele, kirjanduse ja looduse seostele ning kannab alapealkirja „Kirjanduse jalajälg“.
Käesolev aasta on tõeline juubelite aasta. Kadrioru pargi rajamisest möödub 300 aastat ja A. H. Tammsaare sünnist 140 aastat. Ümmargused tähtpäevad on Marie Underil, Lydia Koidulal, Artur Alliksaarel, Juhan Viidingul.
“Festivali üheks ideeks ja eesmärgiks on meie kirjanduspärandi fookusesse tõstmine, mistõttu mitmed eriüritused ja etteasted on seotud klassikutega,” sõnas festivali üks korraldajaid, Tallinna Kirjanduskeskuse direktor Maarja Vaino. “Just meie festivali tarbeks lavastab dramaturg Diana Leesalu stseeni Underi ja Koidula kujutluslikust kohtumisest, peaosades Hele Kõrve ja Ester Kuntu. Arvan, et eriliseks kujuneb ka Artur Alliksaare luule Jan Uuspõllu esituses Luigetiigi saarel. Ning muidugi on üheks tähtsündmuseks õhtune Koidula tänava akendest kõlav “Luulesajandik”.“
Festival avatakse mälestustahvliga aadressil Weizenbergi 8, kus mõnda aega elasid Marie Under ja Artur Adson.
Kultuuriprogramm sisaldab põnevaid kohtumisi kirjanikega, kirjanduslikke arutelusid, uute raamatute esitlusi, mitmeid avalikke kultuurisaadete salvestusi, teatrit, näitusi, muusikat, head tänavatoitu, raamatute ja kirjandusmeenete müüki. Eriprogramm on ka lastele, kus ühe telgi alla on koondunud Pokumaa, Eesti Lastekirjanduse keskus ja Rahva Raamat. Toimuvad ekskursioonid Kadrioru 300-aasta vanusesse parki.
Õhtuhämaruses peetakse Tammsaare muuseumi aias kirjanduspiknikku, esinejateks poetess Eda Ahi ning muusik Jaan Sööt. Kell 21 ilmuvad kogu tänava ulatuses majaseintele kirjanduslikud valgusinstallatsioonid eesti kirjanike mõtetega loodusest, metsast ja maast.
Kirjandustänava festivali idee on kutsuda üheks päevaks kokku kirjandusega tegelevad organisatsioonid, et ühiselt tõmmata tähelepanu eesti kirjandusele, lugemisele ja kirjanduspärandile.
Koidula tänav on Tallinnas ainulaadne tänav, mille alguses on Tammsaare muuseum ja teises otsas Vilde muuseum. Tänava keskpaigas asub spetsiaalselt eesti kirjanikele ehitatud kortermaja, kus on elanud ja elavad tänini mitmed armastatud kirjanikud. Teiste sõnadega: Koidula tänav on eriliselt tihe kirjanduslikest jalajälgedest ning on õige paik Kirjandustänava festivali pidamiseks.
Meie toetajad: Rahva Raamat (suurtoetaja); Eesti Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Kadrioru park, Tallinna Kesklinnavalitsus, Tallinna Kommunaalamet, Tammsaare ja Vilde Sõprade Selts, Juhani Puukool, Rannamõisa Lillesalong.
Lisainfo:
https://kirjanduskeskus.ee/kirjandustanavafestival/

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp