Läti 100 avaüritus Maarjamäe lossipargis

2 minutit

9.-10. juunil toimuvab Tallinnas Läti 100. juubeliaastat tähistavad Läti kultuuripäevad, millest esimene kutsub veetma huvitavat päeva Maarjamäel.

Lööklausega „Tutvu oma naabriga!“ korraldab Läti Rahvuskultuuri Selts Eestis Läti kultuuripäevi Eestis – Läti 100. “Naabritel külas käimine on iidvana komme ja on eriti meeldiv, kui naabreid saab pidada headeks sõpradeks. Eestlased on kahtlemata meie sõbrad. Lisaks riigipiirile seovad meid ajaloo keerdkäigud ja mõlema riigi 100. aastapäeva pidustused, ka see, et oleme mõlemad laulurahvad ning uhked oma kultuuri üle. Kuigi teame ja tunneme üksteist hästi, on oluline aeg-ajalt kokku saada ja ühiselt pidutseda – laulda, tantsida ning tunda rõõmu heast seltskonnast, tugevdades seeläbi meie sõprussidemeid veelgi,” rõhutas Läti kultuuriminister Dace Melbārde enne Läti kultuuripäevi Eestis.

Avaürituseks on Läti 100. juubeliaasta mängufilmi „Vanaisa, kes on arvutist ohtlikum“ esilinastus Eestis.  Pärast jätkavad üritust folkloorigruppide, laulukooride, tantsutruppide ja teiste esinejate kontserdid.  Kogu päeva vältel on võimalik külastada läti maiuste-, disaini- ja käsitöölaata.   Jahutust pakkuvad Valmiermuiža õlu ja tõeline Läti kodujäätis „Gogelmogelsilt“.  Traditsioonilisi läti toite valmistab Läti kuulus koduperenaine Ilze Briede.  Maitsta saab tõelist läti leiba, pirukaid ja jaanijuustu.

Sissepääs üritusele on tasuta, välja arvatud muuseumi alaliste ekspositsioonide ja näituste külastus.

Tutvu kultuuripäevade kavaga täpsemalt SIIN.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp