Meremuuseum avab näituse 100 laevast

1 minut

24. veebruari hommikul kell 8 avatakse Lennusadamas Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud näitus “100 aastat kiilu all. Eesti lugu laevades 1918-2018”. Avanädalavahetuse programm kestab 25. veebruarini.

Meremuuseumi uus näitus jutustab 100 erakordset lugu Eesti laevadest, mis peegeldavad Eesti riigi pöördelist käekäiku sünnist kuni 100. aastapäevani. „Lisaks esinduslikule laevamudelite väljapanekule saab näha ja kuulda spetsiaalselt näituse jaoks salvestatud intervjuusid inimestega, kes on seotud mõne väljavalitud 100 laeva looga, arhiivikaadreid, audiolugusid ning faktitäpseid tekste, mida illustreerib rikkalik pildimaterjal,“ lubab sihtasutuse juhatuse liige Urmas Dresen.

Avanädalavahetuse mõlemal päeval toimuvad ekskursioonid eesti ja vene keeles, näha saab Eesti Kultuurfilmi ringvaadet “Laev pudelisse” (1939) koos legendaarse kapteni Hermann Tõnissooga, Tondiraba Huvikooli õpilased näitavad laevamudelite valmistamist ja MTÜ Minimaailm tutvustab mudelihuvilistele oma tegemisi. Meisterdada saab ka logiraamatuid ja sini-must-valgeid lipukette, voltida ja värvida paberist laevu ning tehakse mereteemalisi käemaalinguid. Avatud on allveearheoloogia elamustuba, kus saab enda joonistatud kala digiakvaariumisse ujuma lasta. Laupäeval astub üles ETV Tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhendamisel ning pühapäeval toimuvad põhjalikumad kuraatorekskursioonid ja esineb tantsurühm „Vabajalg“.
Näitus jääb avatuks 13. jaanuarini 2019.

Lisainfo: lennusadam.eu

Ürituseleht Facebookis: https://www.facebook.com/events/1225528717580135/

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp