Kathara Lotus Kuku Klubi galeriis

2 minutit

24. jaanuar kell 20:00 avatakse Kuku Klubi seintel maalikunstnik Kathara Lotuse isikunäitus “Kosmiline sisekaemus”.

Näituse avasündmuse külastajaid ootab ees valgusinstallatsioon ja muusikaga kostitab meid hangimängija Panbeats, kes tegeleb eksperimentaalse handpanmuusikaga, mis on innustatud lõputust improvisatsioonist. Handpan on meloodiline löökpill, mille kõla on sarnane ksülofononile või marimbale, kuid paljude arust ka harfile.”

Sündmus on Tasuta.
Olete soojalt oodatud!

Mis saab siis kui Soome ehitajaks läinud töömees võtab kätte pliiatsid ja hakkab hoopis maalikunstnikuks?
Kathara Lotuse nime all tegutsev kunstnik on enamuse oma elust töötanud kehalist jõudu nõudvatel töödel. Ühel päeval – neli aastat tagasi – võttis ta jalad selga ja läks Hispaaniasse palverännakule. Selle retke käigus kogetud äratundmine, vabanemine ja looduse ilu oli inspiratsiooniks esimest korda pliiatsit kätte haarates ja kogetu paberile kandmisel. Ka oma nime, Kathara Lotuse, sai kunstnik pärast oma rännakuid, kui hakkas süvenema orgaanilise maailmavaate tõdemustesse. “Kathara Lotusel on nimena minu enda jaoks sügavam sisu. Otsetõlkes tähendab see “Elupuu õisi”, ja seeläbi sümboliseerib igavikulisust. Tundsin, et see kõnetab ja haakub tunnetuslikult ka minu tehtud kunstiga,” räägib kunstnik. “Kui tuntakse, et minu looming puudutab ja pakub vaimustust või loob äratundmist, siis ongi teos täitnud oma eesmärgi”

Kunstniku töödel kujutatud mandalate traditsoon on pärit iidsetest Tiibeti ja India kultuuridest, mis on meile pisut tuttavamad kui Jaapani omad. Budismis on mandalaid kasutatud kui teadmiste edasikandjat, meditatiivse tegevusena ning teadvustatud tegutsemise abvahendina. Viimasel ajal on mandalate valmistamine Eestis ja mujal maailmas muutunud järjest populaarsemaks, mis on seletatav tänapäevase aina kärsituma maailmaga, kus meditatsioon aitab luua kaoses korda ning süveneda ja tunnetada elu sügavamaid mõõtmeid.

Kathara elab ja maalib Viljandis. Varasemalt on tema teosed olnud üleval Amrita kohvikus (2016. suvel). Tema esimene avalik isiknäitus toimus Viljandi Viirukipoes (2017. kevad-suvi). Kunstniku tööd räägivad sellest, kuidas meie ümber on nii palju, mida me alles siis märkame, kui me aja maha võtame.

Kathara Lotus on kõigi Kuku Klubis eksponeeritud tööde juures kasutanud UV-värve, mis panevad pildid toimima mitmekihiliselt. Tegemist on kunstniku seni suurima ja mitmetahuliseima ülespanekuga.

Näitus on üleval 1. märtsini.
Lisainfo: kukugalerii@gmail.com
https://www.facebook.com/events/141851439860546/

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp