Annika Kedelaugu näitus SÜSIMUS HOP galeriis

2 minutit

Annika Kedelauk
SÜSIMUS
8.12.-23.12.2017
Hop galerii
Tallinn

Neljapäeval 7. detsembril kell 18.00 avatakse HOP galeriis Annika Kedelaugu näitus SÜSIMUS.
“Süsimus” on väljamõeldud sõna, mis on sümbioos sõnadest sisemus, mus(minus), tüdimus, süsimust.
Need on käigud mööda kive, kivide sisse ja vahelt läbi. Ma olen nagu vesi, mis uuristab, aga vihasem ning kärsitum. Vahel tungin otse läbi, teinekord tulen tuldud teed tagasi, mõnikord lähenen teise nurga alt. Ringiga ei õnnestu minna. Vahel kivid viskavad selle peale kilde, tekivad ja vabanevad pinged, nii minus kui ka kivides. Minust jäävad sinna õhk ja valgus või poldid.
/Annika Kedelauk/

Annika Kedelauk on noor ehtekunstnik, kes oma senises loomingupraktikas on rõhu asetanud tehnilistele väljakutsetele. Tema loomingu kontseptsionaalseks keskmeks on erinevad konstruktsioonid ja struktuurid. Avataval näitusel eksponeerib kunstnik lihvitud kive, peamiselt kvartse, mis on kinnitatud delikaatsemalt või vähem, poltidega. Lihvitud ja lõigatud pinnad on kombineeritud kristallide murde- ja naturaalse pinnaga. Näituse läbivaks tunnusjooneks on läbipaistvus.
Annika Kedelauk õppis Eesti Kunstiakadeemia ehte-ja sepakunsti osakonnas, mille lõpetas 2010. aastal (BA). Ta on täiendanud end Barcelonas (Escola Massana Centre d’Art i Disseny, 2009) ning osalenud 2015. aastal kivilihvimiskursusel Idar-Obersteinis, Alexander Friedrich`i juhendamisel. Kedelauk on kunstnikerühmituse OTSE! (Annika Kedelauk, Nils Hint, Rainer Kaasik-Aaslav) liige (2010) ja Eesti Kunstnike Liidu liige (aastast 2012). Ta on osalenud näitustel aastast 2010, nii Eestis kui ka välismaal. Teda on tunnustatud Roman Tavasti nimelise stipendiumiga (2013).

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp