Saarepuu ja Plingi näitus Toompea lossi kunstisaalis

2 minutit

Saarepuu ja Plingi näituse avamine täna 18. oktoobril kell 12.30 Toompea lossi kunstisaalis
TÄNA, 18.10.2017 kell 12.30 avavad Silja Saarepuu (1973) ja Villu Plink (1977) Toompea lossi kunstisaalis näituse „MAAL.VEEL.“. Näitus jääb avatuks 5. jaanuarini 2018.

Silja Saarepuu on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti osakonna 1999. aastal ja kaitsnud interdistsiplinaarsete kunstide magistrikraadi 2004. aastal. Villu Plink on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti osakonna 2002. aastal, täiendanud ennast aastatel 2000-2001 New Yorgis, töötades Ilja Kabakovi assistendina ja kaitsnud interdistsiplinaarsete kunstide magistrikraadi 2006. aastal. Alates 1995. aastast on mõlemad kunstnikud osalenud paljudel kohalikel ja rahvusvahelistel kaasaegse kunsti, tegevuskunsti ja kaasaegse ehtekuns-ti projektides ning ühisnäitustel.

„Mõistulugusid tööst ja toimetustest. Väikestelt inimestelt maalt ja maali tagant ja veel…
Vaadates vaikelu puudekohinaga ning agraarmütoloogilist müttamist saab mõtiskleda: mis toimuks ühel väikesel maal ilma väikeste inimesteta? Või mis oleks too maal ilma väikeste inimesteta? Kas elu maal, mida ümbritseb kolmest küljest vesi, tähendab elu isolatsioonis? Või on ümbritseval veel hoopis ühendav roll. Elu kesk vesi – kus vesi on ehk ühest küljest piir – teisalt aga sild.

Avatav näitus on „väikeste inimeste“ seeria järjekordne vahepeatus valikuga uuemaist ja va-rasemaist pilt-lugudest. Kuna Toompea lossi kunstisaalis on võimalik esitada vaid staatilisi ja helita pilte-objekte, siis seekord sisenevad meie väikesed inimesed ilma suurema mürina ja kolinata  kohta kus vaat, et enim väikeste inimeste olemasolu rõhutada, just väikese riigi suu-re sünnipäeva eel.“

Näituseid Toompea lossi kunstisaalis vahendab Eesti Kunstnike Liit.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp