Tallinna Muusikakeskkooli kammerkoori pärjati kulla ning parima dirigendi auhinnaga

2 minutit

Tallinna Muusikakeskkooli kammerkoor osales 21.-24. septembril kõrgelt tunnustatud rahvusvahelisel koorikonkursil Riminis, Itaalias ning võitis noortekooride kategoorias kulddiplomi aunimetusega Excellent. Grand Prix‘ voorus jäädi napilt alla võitjatele, Hispaaniast pärit Leiola konservatooriumi noortekoorile “Leiola Kantika Korala”.
Tallinna Muusikakeskkooli kammerkoori dirigent Janne Fridolin pälvis eriauhinna “Parim Grand Prix’ vooru dirigent”.
Žüriiliikmetega kohtumisel mainiti Rimini konkursi üle aegade kõrget taset ning kiideti Tallinna Muusikakeskkooli kammerkoori professionaalset vokaaltehnikat ja dirigendiga koos musitseerimist.
Žürii esimees prof Richard Mailänder sõnas koorile nii: “Neid kordi, kui ma konkursil olles oma naisele helistan ja õhkan – kui hea koor! – on vähe. Teid kuulates ma seda tegin. Te olete superkoor!”
Konkursil osalesid teiste seas koorid Lätist, Leedust, Ungarist, Rootsist, Sloveeniast, Portugalist, Venemaalt, Indoneesiast ja Guatemalast.
Tallinna Muusikakeskkooli kammerkoor on noortest muusikutest koosnev koor, kes on saavutanud silmapaistvaid tulemusi läbi ajaloo, viimase viie aasta märkimisväärsed saavutused on I koht koos tiitliga with outstanding success noorte muusikute konkursil Summa Cum Laude Austrias 2013. aastal ja Riias toimunud kooriolümpia WORLD CHOIR GAMES 2014 Champion´s Competition kategoorias saavutatud kuldmedal.
TMKK kammerkooris laulab käesoleval õppeaastal 33 lauljat, kelle seas on koorijuhtimise, laulu-, muusikateooria-, kompositsiooni-, klaveri-, keelpilli- ja puhkpillieriala õpilased, vanuses 13-20 aastat.
Kammerkoori dirigent on alates 2012. aastast Janne Fridolin ja hääleseadja RO Estonia metsosopran Triin Ella.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp