Voronja galerii esitleb: „Signe Kivi. Kunstnik üürikorteris“

2 minutit

Neljapäeval, 14. septembril kell 18 avatakse Tähtvere õunaõuepäevade raames järjekorras kaheksateistkümnes korternäitus, kus Taara puiestee korteris esitletakse Signe Kivi näitust „Kunstnik üürikorteris“.

Nagu nimigi ütleb, on kunstnik Signe sättinud oma kujuteldava ateljee üles korteriomanik Signe koju, nagu oleks tegemist tartlastele tuttava olukorraga, kus kodu tuleb jagada üürnikega. Kuidas selline kooselamine välja võiks näha, saabki selgemaks korternäitusel. Näitusel on Signe Kivi sisustanud endale töötoa ja eksponeerib tekstiile, ideekavandeid kui olulisi ja märgilisi esemeid oma päriskodust Tallinnas.

Koduomanik Signe Reppo jaoks on olnud Taara puiestee läbi aegade Tartu kõige ilusam tänav oma lummava tammeallee ja ümarate tänavavalgustitega. „Nüüd juba üle poole aasta on mul olnud võimalus iga päev seda teed pidi tööle ja koju kulgeda ning õhtuti õuelaterna paistel oma kirjutuslaua taga toimetada,“ põhjendab Signe rahulolevalt oma valikut. Signe abikaasa Peeter korraldab ja lööb kõiges ise käed külge, olgu see siis ämma maja remont või töö juures kolleegile esmaabi andmine. Pidev tegutsemine viib edasi, on tema moto. Signet nimetab ta tagurpidiantsuks ja lisab veel: „Talle meeldib paljusid asju teha omal moel.“

Signe Kivi näitust saab perekond Reppo kodus (Taara pst 15–1) näha pärast avamist veel kahel päeval: 16. septembril kell 12–17 ja 17. septembril kell 12–15.

Signe Kivi on lõpetanud 1984. aastal Eesti Riikliku Kunstiinstituudi (EKA) tekstiili erialal. Ta on tegutsenud kunstnikuna ettevõtetes KODU ja ARS, osalenud paljudel näitustel ning töötanud kunstiakadeemias nii õppejõuna kui aastatel 2005-2010 rektorina. Signe Kivi on olnud ametis kultuuriministrina ning kuulunud IX ja X Riigikogu koosseisu. Alates käesoleva aasta juunist juhib Signe Kivi Tartu Kunstimuuseumit.

Neli suve Peipsiveerel, Varnja külas tegutsenud Voronja galerii kolib taas talveks linna ning jätkab populaarsust võitnud korternäituste sarjaga. 2018. a jaanuaris, mil Eesti tähistab oma 100. sünnipäeva, laienevad korternäitused üle Eesti. Näitustesarja „Lätted“ raames avatakse  pooleteise aasta jooksul erinevates maakondades 15 korternäitust. Näituseprogrammi kaasatakse erinevate kunstiliikide esindajad ning näitused avatakse kunstnike sünni- või lapsepõlvekodudes.

Lisainfo:
Kail Kask ja Raul Oreškin, Voronja galeristid, 5884 4909
facebook.com/voronjagalerii
voronjagalerii.blogspot.com.ee
voronjagalerii.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp