Raamatututvustus

2 minutit

Peale oma loomingut esitatavate kirjanike on plaadil tähtis roll ka helitaustal, mis ulatub loomingut saatvatest loodushäältest (siia tuleks kirjutada ?erakkond on alati olnud looduslähedane?) loetuga haakuva klubimuusikani (siia tuleks kirjutada ?!?). Kahe mõttelise äärmuse vahele mahub veel ravimuusikat, ilutsevat saatemuusikat, disharmoonilisi süvamuusikalisi katsetusi ning sõna-heli sünteese. Tekstide valik on teadlikult antoloogiline, andes sisuliselt (tekst ise) ja vormiliselt (esitus ja helitaust) hea pildi autoritest ja nende ?kuulsaimatest külgedest?. Hea töö.

Ivar Põllu

 

Mart Laar

EMAJÕGI 1944. II maailmasõja lahingud Lõuna-Eestis

Laar on kirjutanud valmis korraliku ja loetava raamatu, mida kannab ilus rahvuslusevaim. Sõjaajalugu, killuke suurest ajaloost, tost, millega harjunud oleme, mis inimeste lugudest selle taga annab vaid aimdust. Toimetanud Toomas Hiio, kujundanud Heino Prunsvelt. Varrak, 2004. 294 lk.

 

Max Dauthendey

BIWA JÄRVE KAHEKSA NÄGU

Jaapani armastuslood. Maalikunstnikust kirjaniku hõrgud pildid Jaapani loodusest, väga ilus asi! Saksa keelest tõlkinud Katrin Kaugver, toimetanud Terje Kuusik, kujundanud Jüri Kaarma. Loomingu Raamatukogu 2005/5 ? 7.

 

Lian Hearn

ÜLE ÖÖBIKUPÕRANDA

Otori lood, esimene raamat. Teine läänlase raamat Jaapanist, säärane muinasjutuline ? võimuvõitlusse sattuvast võluvõimetega Takeost ja sõjapealik Sadamu Iida laulvast põrandast. Inglise keelest tõlkinud Juhan Habicht, toimetanud Kirsti Sinissaar, illustreerinud Ellie Exarchos ja Simon Paterson. Varrak, 2004. 300 lk.

 

Aili Paju

TEADJANAINE

Teine, täiendatud trükk. Täitsa põnev ja mõnusas ladusas keeles romaan ravitsejast Laane Kaalust ja? Igatahes üllatavalt loetav ja mõnus asi. Toimetanud Silvia Nagelmaa, kujundanud Jaan Tammsaar. Tartu, 2005. 152 lk.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp