Kolme noore klaasikunstniku näitus ME SOBIME KOKKU Hop galeriis

1 minut

Aleksandra Pavlenkova / Kristiina Oppi / Andra Jõgis
ME SOBIME KOKKU
25.08 – 12.09.2017
HOP galerii
Tallinn
Hobusepea 2

Neljapäeval 24. augustil kell 17.00 avatakse HOP galeriis kolme noore klaasidisaineri näitus ME SOBIME KOKKU.

„Me sobime kokku“ (ehk lühemalt MSK) on kolme eesti klaasidisaineri: Aleksandra Pavlenkova, Kristiina Oppi ja Andra Jõgise koostööna valminud tarbenõude seeria, mis eksponeeritakse samanimelisel näitusel Hop galeriis.
Seeria, mis koondab endas joogiklaase, kanne, vaase ja kausse sai alguse noorte disainerite koostööst Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonnas 2014. aastal.
Eksponeeritava seeria kontseptsioon lähtub koostööst ja kokku sobimise – sobitamise printsiipidest. Objekte koos disainides peavad kõik grupi liikmed püüdma üksteisega sobituda, et oskuslikult ja eelkõige terviku huve silmas pidades, teineteise ideedega mängida. Nii sobituvad ka valminud nõud üksteise kõrvale ja sisse. Moodustades küll ühtse terviku, säilitavad esemed ka eraldiseisvana oma isikupära. Kunstnikud kasutavad oma töödes värvi, selle kirkust ja kirevust, eristudes traditsiooniliselt värvivähesemast
põhjamaisest klaasikunstist.
„Me sobime kokku“ klaasiseeriat on varem eksponeeritud Stockholmis ja Peterburis. Kõik eksponeeritavad esemed on Eestis puhutud.

HOP galerii
Hobusepea 2
10133 Tallinn
tel: +372 6462887
gsm: +372 5112350
e-mail: www.eaa.ee/hop
hop@eaa.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp