Avatakse Juss Heinsalu näitus “Savivalgustumine”

2 minutit

Juss Heinsalu
SAVIVALGUSTUMINE
4.08.- 22.08. 2017
HOP galerii
Tallinn
Hobusepea 2

Neljapäeval 3. augustil kell 17.00 avatakse HOP galeriis Juss Heinsalu näitus SAVIVALGUSTUMINE.
Kunstnik jagab mõtteid oma loomingust laupäeval 12. augustil kell 14.00.

“Oma praktikas vaatlen savi teadus-loome meetodil kui meediumit, algmaterjali ja keskkonda. Materjaliuuringutest lähtuvad teosed tegelevad fenomenalistlike küsimustega ning kompavad kogemuslikkuse piirimaid. Nii olen viimasel ajal liikunud eesmärgi suunas “moondada” savi valguseks ning teinud seejuures katsetusi savi-fotogrammidest ja keraamilistest läätsedest analoogprojektsioonideni. Minu uudishimu tiivustab mõistma olemise võimalikkust materjalis. Proovin luua tingimusi, mis aitavad uurida ja avaldada märke elust mitteaktiivses mateerias – mudases savis.”
/Juss Heinsalu/

Juss Heinsalu on noor kunstnik, kes lõpetas hiljuti magistriõpingud NSCAD Ülikoolis Kanadas ning on aktiivselt osalenud erialastes projektides ja näitustel mitmel pool Euroopas ning Põhja-Ameerikas. Ta on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia keraamika osakonna (BA 2014), osalenud vahetusõpingutel Saksamaal ning saanud lisakoolitust USA-s. Heinsalu on üks Kohila sümpoosioni peakorraldajatest (2016 – 2017).

“Savivalgustumine” on Juss Heinsalu esimene Eestis aset leidev isikunäitus kus keskseks teemaks on idee luminatsioonist – valguskastil põhineva struktuuri abil liituvad savi ja valgus ühisel pinnasel. Sellises suhtestikus mängib valgus aktiviseerivat rolli ning nihestab tavapärast materjalitaju. Ainese esmased omadused muunduvad ning savi valgustub.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp