Tänavuse Baltic Pride’i teema on “koos”

2 minutit

6.–9. juulini kestva LGBT+ kultuurifestivali põhiteema ei vihja vaid kooseluseadusele. “Koos” tähistab ka koos olemist ja koos tegutsemist, aga ka koos kasvamist ja vananemist.

Rahvusvahelise festivali kavast leiab maailmakino, näituseid, õpitube, samast soost vanematega perede pikniku, mitu pidu ning esmakordselt ekskursiooni, mis avab Tallinna linnaruumi läbi LGBT+ ajaloo. “Festivali üks tipphetk on konverents, mille fookuses on Pride’ide minevik ja tulevik ning LGBT+ inimeste ja nende toetajate koostöö, et luua inimsõbralikum ühiskond. Samuti tuleb diskussioon põlvkondlikust sidususest ning eesti seadustest ja nende mõjust LGBT+ inimeste peredele,” kommenteerib festivalikorraldaja Maret Ney.

Festivali kulminatsioon on tasuta vabaõhukontsert, kus osalevad armastatud eesti muusikud ning mille juhatab sisse meeleolukas rongkäik. “Rongkäigu eesmärk on näidata, et LGBT+ inimesed on omavahel täpselt sama erinevad ja mitmekesised nagu heterodki ning samal ajal võimestada LGBT+ kogukonda. Samuti on nii festivali kui ka rongkäigu eesmärk meenutada, et veel hiljuti puudusid LGBT+ inimestel elementaarsedki õigused,” selgitab Eesti LGBT Ühingu tegevjuht Kristel Rannaääre.

Esimene Baltic Pride toimus 2009. aastal Lätis. Tegemist on kolme Balti riigi koostööfestivaliga, mis jõuab sedapuhku Tallinnasse kolmandat korda.

Festivalile on oodatud kõik, sõltumata seksuaalsest ja soolisest identiteedist, kes huvituvad LGBT+ inimeste kultuurist või soovivad neile toetust avaldada.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp